Nidorino

Hösten 2017 ger vi bort Nido till Bella med familj.

I okt 2015 kommer Nido hem för att stanna resten av livet. En ny resa börjar – vi får se vart vi hamnar. Nido blir nu Ponnymammans ponny 😀 Vi får se vad vi hittar på – men förhoppningsvis har Nido många år kvar i livet.

  

Nidorino alias Nido
född 2005
e: Orchis Frivaldi
u: Nikita

Ponnydotterns ponny
Nido köptes i juni 2010
Först var meningen att han skulle vara hopponny men då han visade sig vara ganska svår att hoppa satsade ponnydottern och Nido på dressyren istället, så att Nido kunde få mogna lite.

Nido är en fantastiskt rolig liten krabat. Snäll och vänlig och oerhört bortskämd. Han är ju så söt så alla förlåter honom för allt. Han är otålig och gillar inte att vänta, att bara stå still är inte hans grej liksom. Han skulle aldrig göra någon något illa och är lätt att leda och hantera – även för ett litet barn.

Tyvärr är den vackra sagan ”Lilla Grå” över – den 23 december 2013 triangelmärktes Nido efter att vi kämpat i drygt ett år att få honom frisk från de otaliga hovledsinflammationer han drar på sig så fort vi försöker rida honom. Nu får han vara ponny på heltid – förhoppningsvis blir han en helt underbar ungponnyuppfostrare till Cubas föl <3
I februari 2014 får Nido en ny uppgift i livet – han blir bästis åt en äldre c-ponny Zingo – som sjuk och ensam inte trivdes med livet längre. Nu, med Nido vid sin sida, är han på bättringsvägen och är piggare och gladare än någonsin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.