>Jobbigt jobbigt jobbigt

>Igår hände det en väldigt allvarlig olycka med en av hästarna i stallet. Ägaren tömkör, hästen gör ett bocksprång och hoppar sedan på tre ben. Raka vägen till Ultuna och det visar sig att hästen har en allvarlig fraktur i en bak-kota. En del av kotan har förflyttat sig in i leden 🙁
För att fixa detta måste man alltså gå in och skruva fast den delen och samtidigt steloperera leden.

Så nu väntar hon på operation … stackars hästen och stackars ägaren 🙁

8 svar på ”>Jobbigt jobbigt jobbigt

 1. >Fy, vad tråkigt. Sådana här händelser är ofattbara. När man inte gör nåt fel utan olyckan är framme ändå. Ena dagen har man en frisk dyrgrip till häst. Nästa dagen är det bara tråkigheter o man lider med hästen. Tusenlapparna rinner iväg o alla är ledsna. Så tråkigt. Hoppas den blir "frisk" igen.

 2. >Nej!!! Vad läskigt!!!
  Låter illa. Håller tummarna hårt!

 3. >Torill: Precis som Millan säger så är det inga problem. Jag hörde vet. säga till Millan och Millans mamma att om hästen ska skada en led i kroppen så är det just den här – har för mig att det är kronleden. Det är i vilket fall som helst kotbenet som är trasigt.

 4. >Ja vad lätt det är att nånting förskräckligt händer utan förvarning… allt har man till låns…

  hälsningar Ylle

 5. Hej! Hur gick det för hästen? Något liknande hände min häst för 3 månader sedan och hon är fortfarande väldigt halt efter operationen.

  • Hej
   Detta hände 2010 och tyvärr gick det inte så bra. Själva op gick först mkt bra men eftersom hästen inte klarade av boxvilan så bra så drog hon upp skadan igen efter en tid. Hon sparkade hårt i boxväggen och vid kontroll visade det sig att plattan inne i kotan flyttat på sig. Ägarna valde då att låta hästen få somna in.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.