Mask-kontroll

har vi gjort under den här veckan, på stallet och resultatet hittills (några kvar) är förbluffande bra 🙂

Av 15 hästar på gården behöver bara en enda avmaskas (som sagt några återstår) 🙂 Känns mycket bra. Alla mina har haft under 100.

Cuba inseminerades igen i morse och ska kollas av vet i morgon. Så även om ägget har lossnat och man då kan tro att hon blir dräktig så får hon stanna på seminstationen tills dräktighetskontroll på dag 30 är utförd. Så minst fram till 16 juni får hon stanna. Jag längtar väldigt mycket efter henne men har kommit fram till detta i samråd med den duktiga kvinna som driver seminstationen. Bättre ro för Cuba att stanna kvar där än att åka fram och tillbaka så många gånger som det då blir.

3 svar på ”Mask-kontroll

  1. Det har varit en hel del diskussioner på en grupp på Facebook om det det här med maskkontroller. Det är förbluffande många som inte verkar ha fattat vitsen med det hela. För mig är det ganska enkelt: 1. Vad gör vi den dagen vi har såna resistenser att inga avmaskningsmedel fungerar? 2. Varför stoppa i hästarna läkemedel som dom inte behöver egentligen?

    Vi har kollat våra hästar regelbundet de senaste åren och sedan vi började med det har vi hittills aldrig behövt avmaska. Tänk vad vi avmaskat i onödan tidigare!

    • Jag håller med dig 🙂 det är dessutom faktiskt oftast mer ekonomiskt att göra kolla-masken istället för att avmaska bara slentrianmässigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.