Min vackra prinsessa

är ÄNTLIGEN hemma igen … med det lilla smolket i bägaren – hon är så tjock så hon håller på och spricker ur sitt skinn 🙁
Jag har aldrig i mitt liv ägt (eller kanske inte heller ens sett) en så fet häst. På riktigt så är det väldigt, väldigt illa. I efterhand hade det varit såå mycket smartare att åka fram och tillbaka med henne till seminstationen. Där har dom ju såklart avelsfoder för sina halvblod och travarston och det fodret i fri tillgång till en  redan rätt tjock liten d-ponny är INTE en bra kombo. Men det är ju i vanlig ordning såå himla lätt att vara efterklok.
Hon är dessutom väldigt tillbakadragen och avvaktande i sin hållning mot oss. När jag släpper henne i hagen så vill hon absolut inte få på sig grimman igen – men jag jobbar på att vi ska bli bästa vänner igen. Hon ska bara få tillbaka lite förtroende …

Jag släppte ut henne med Nido när hon kom hem och gissa om dom blev glada att se varandra 😀 Först sprang dom lite och sedan stod dom och putsade och putsade och putsade på varandra – goaste finaste små ponnier!! 😀

Vi har också hunnit med att tävlingsdebutera på ”Drottningen” som vi (läs Nicklas) till vardags kallar Silvia 😉 Det är helt klart så att vi har köpt oss ett STO … (hur kunde vi göra det – vi gillar ju inte ens ston haha). Hon är på ett helt annat sätt än någon av våra andra. I första klassen – LC 90cm så vägrade hon ut sig på tredje hindret 🙁 Mindre roligt! I andra klassen – LB 100cm –  hade Emma bestämt sig för att hästen skulle över ALLA hinder och därmed basta. Hennes ridning blev mycket bättre men hon hann inte riktigt med i en lite klurig sväng och Silvia flöt ut lite och tyckte att nä hoppa skulle hon inte. Emma blev lite arg/bestämd och försökte igen, varpå hon stannade igen. INTE okej! På´t igen och sedan flög hon riktigt fint över alla hinder som var kvar. Duktig tjej! Jag filmade och har visat filmen för Emmas tränare – som direkt såg några saker att öva på – mycket bra! 😀 Så nästa gång går det säkert bättre!

2 svar på ”Min vackra prinsessa

  1. Aj inte kul med fångvarning 🙁 Håller tummarna för att slipper det! Jobbigt nog med lättfödda och feta hästar som det är :/ Absolut när det inte går att motionera henne heller, svårt att bränna av särskilt mkt fett då… Hur mkt får hon röra på sig nu? Det går inte att gå massor med promenader och ha henne som handhäst på långa skritturer för att försöka röra på henne?

    Man kan ju tycka att de borde se vad för typ av häst det är och fodra efter det… Eller se hur hästen sväller och ändra på maten eller ringa och höra med er, de borde ju ändå kunna avgöra vad som är en för fet häst och inse att en vettig hästägare inte borde vilja ha det så, går ju att ringa ägaren och fråga lite fint…
    Det finns ingen närmare seminstation så du slipper åka så långt fram och tillbaka? Jag har varit där och kollat på lösdriftsplats åt min kompis unghäst och det är ju inte nästgårds precis… För en gångs skull har jag klart rimligare avstånd 😀 Mino har mindre än 30min i släpet till sin seminstation. Gör att det känts helt okej att åka fram och tillbaka. Lämnade bara bort henne tre nätter då det skulle göras undersökningar 4 dagar på raken.
    Tror ni skulle ha rätt mkt närmare till min seminstation i järna (palmskogsveterinärerna) än dit? Jag är väldigt nöjd med deras bemötande. De lär vara vana med lättfödda hästar dessutom då de själva har islänningar. Jag kan däremot ingenting på skicklighet i seminverksamhet och om de har bra statestik på det (hur hittar man det?).

    Jag har inte så bråttom att sälja min Rödtott, tänkte se lite om intresset blir större när sommaren är över annars kanske priset måste sjunka. Velar lite på om jag ska försöka behålla henne om beslutet att ta bort Mino måste göras.. Så det får gärna ta ett tag att sälja henne så jag vet hur det blir med Mino.

    Trist start med nya drottningen, hoppas det reder ut sig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.