Fina lilla ponnysto

Jag berättade ju häromdagen om att en av Rockys avkommor varit iväg på tävling – nu har jag fått ägarens egen berättelse vad dom varit iväg på för skojigt:

I helgen var jag med ettåring Vici på ASRP:s riksutställning i TIngsryd.
Jag har brukat åka med min kompis Elisabet när hon åkt med sina just för att de är så bra träning för unghästarna att få komma iväg o träna sig på att vara borta o bli mycket hanterade, sånt som lätt kan komma i skymundan med de yngre då de äldre som ska ridas o tränas alltid kommer före…
Jag trodde ju aldrig att de skulle gå så bra som de gjorde!
Vi åkte på fredagkvällen med båten till Oskarshamn med två transport o 3 st 1-åringar och 1st 2-åring. Stort bara de att åka båt! 😉 vilket dom gjorde alldeles perfekt!
På Lördagen var de då dax för Utställning o vi var i första gruppen, totalt 4 st ettåriga ston, som jag tror sen faktiskt var den högst bedömda gruppen under dagen!
Där gick alltså Vici o vann! man får då höra omdömen men får inte reda på några poäng eftersom att man går vidare. Tvåan i den klassen fick 40 p så vi visste att de var minst det iaf. först gick hon viader till ungponnychampion dit alla klassegrare i från 1-åringar, 2-åringar o 3-åringsklasser kommer till, både hingst, sto o valacker.
Även där vann hon alltså! på prisutdelningen vann hon ett täcke i strl 135 (alltså hade dom nog inte räknat med en ettåring som vinnare 😉 )
O hon som aldrig haft täcke fick på sig det o poserade så fint med blommor o rosetter som om de var den naturligaste saken i världen!
vi fick inte några poäng här heller. Nu var hon vidare till Best In Show klassen som gick sist på dagen dit dagens bästa ponnyer kommer till.
Här var de en godkänd hingst med o många andra vackra ponnyer.
Här var hon så trött! hon hade ju varit igång hela dagen o visat upp sig!
Här blev hon alltså tvåa , Reserv Best in Show, slagen av ett äldre sto som blivit BIS förut, och som hade mer orka kvar att visa upp sig. De visade sig sen att Vici hade samma poäng som vinnaren men eftersom hon var så trött så orka hon ju inte visa upp sitt allra bästa ytterligare en gång o då vann det äldre stoet på det! vilket jag förstår!
Nu fick vi iaf poäng som var väldigt fina 41p! vilket ju är mycke för en ettåring som inte är klar i kroppen alls ännu!

Så här stod det i protokollet :
TYP: Gog typ, god ponnyprägel, Harmonisk    8p
Huvud, hals & bål: Vackert huvud, lång ngt brett ansatt hals, gott djup, markerad manke, välformat kors   8p
Extremiter: Tillfredställande benad, nöjaktikt korrekt     8p
Skritt: avspänd, ledig, god takt, god steglängd        9 (!)p
Trav: Lätt balanserad trav      8p
Tilldelas Guld 41p

Men trots alla dessa fina omdömen o poäng så måste jag säga att de mest fantastiska med den här ponnyn är ju hennes temperament! Helt underbar att hålla på med! tycker allt är kul o blir aldrig ohanterbar.
Och trots allt som hände o rörde sig runt henne på utställningen så fokuserde hon på sin uppgift o visa upp sig klockrent! hon blir heller inte hysterisk av att vara själv lr att gå i från andra hästar, hon är lika nöjd bara man själv är med henne.
ska bli spännande o se hur hennes resa blir!
Och vi är väldigt glada att vi har ett helsyskon till i hagen som verkar vara precis likadan i temperamentet!

Och så här vacker är hon lilla Vini Vidi Vici (som hela namnet är)
                                              

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.