Olycka

Sent på torsdagskvällen fastnade lille Aragorn i en trädklyka med ett bakben. Jag och Bella fann honom liggandes i den kalla leran fast med ett ben 🙁
Som tur var vi några kvar på stallet. Vi var sju personer som i över en timme kämpade med att få loss honom. En vet. kom och gav lugnande så vi kunde såga av trädets ena del. När vi väl fått loss honom fick vi vända honom och kunde bara vänta på att han själv ville försöka ta sig upp. Vet. satte dropp och efter ett tag kvicknade han till och reste sig. Helt galet otroligt så kunde han stötta på benet och gick alldeles själv upp till transporten. Vi lastade både honom och Cuba och körde till Strömsholm. Där konstaterades att det inte var några skelettskador. Dock ett ordentligt fult sår ända in till benet. Och ögat var fullt med lera och sand. Såret på benet var så pass illa att man valde att söva honom för att göra rent och sätta dränage. Då passade man även på att göra rent ögat och undersöka hur mycket skador det är på hornhinnan. Vad det verkar så är det små skador på hornhinnan så man har satt in behandling. Vi var alltså tvungna att lämna Aragorn och Cuba där – det kändes i hjärtat. Lilla killen <3
På fredagen efter att han vaknat från narkosen ringde de och sa att allt så okej ut. Men de vill behålla honom där tills ca tisdagen. Sedan är det bara att hoppas att det inte blir någon infektion i såret.

Den andra lilla familjen här hemma saknar sina kompisar kan man verkligen säga. Varje dag då jag släpper ut dem så gnäggar de efter Cuba och Aragorn.

När vi fann Aragorn liggandes i leran var jag helt och hållet säker på att det inte skulle gå vägen. Att han brutit något i benet, höften eller liknande. När vet. kom så sa hon att det är stor, stor risk att även om skelettet hållit så skulle det vara stora muskelskador. Jag till och med fick vet. att ta med för att kunna avliva på plats. Det känns som ett mirakel att han ens överlevde. Att det inte ens var några skelettskador känns helt overkligt. På Strömsholm sa man att det troligen beror på att han är så ung, skelettet är så mjukt. Jag tror även att det faktum att vi fick honom lugn och stilla så fort bidrog till att det inte blev några muskelskador. Vi gav Aragorn lugnande gel innan vet. kom, jag hade hemma, som tur var.

Aragorn7Finaste lilla killen – kom hem och bli helt frisk <3

3 svar på ”Olycka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.