Blåst

Jösses vad det har blåst idag. I morse när jag släppte ut hästarna och fodrade så regnade det på tvären – det kändes som småspik på kinderna :/

Idag har jag hunnit med en del och det har för det mesta varit tungt arbete. Att fylla på vatten till alla hästarna är tungt, då vi inte har några slangar ute än (så länge det är risk för minusgrader). Men än så länge behöver jag i alla fall bara fylla vatten en gång per dag.

Jag tänkte att jag skulle låta stona vara inne en stund på dagen idag och tog därför in alla tre – men det besväret hade jag ju kunnat låta bli. Innevistelsen uppskattades inte av någon av dem. Den enda fördelen var att vi kunde borsta på dem alla tre och reda ut man och svans, kratsa hovarna på lilltjejen osv osv. Att ta ut dem igen var inte det lättaste då de blev himla stressade av att gå förbi en av hagarna (hästarna i den hagen tyckte det var intressant med lite dam”besök”). Men jag är imponerad över Miss Dancer – det är inte så himla ofta vi leder henne och ändå klarade hon av att gå först – duktig tjej!

Under tiden tjejerna stod inne i stallet så passade vi på att ”städa” lite i deras hage. Bland annat hade de ratat en del foder som vi krattade bort och mockade lite också. Det var tungt!!

När Emma red passade jag på att städa runt våra hösilage-balar. Vek ihop plast, la dem i svarta sopsäcker, krattade bort hösilage-spill och gjorde allmänt lite fint 🙂 Sånt är trevligt och jag vill ha ordning och reda på gården men det är tungt jobb. Blåsten gjorde ju inte jobbet skönare precis :/

Sedan åkte jag och hämtade Sofia i Södertälje och vi passade på att gå in på Granngården. När vi kom tillbaka så fixade jag till en hage och kunde sedan släppa ut Zam och Prins där. Då blev det ytterligare tungt jobb i och med att vi var tvungna att ordna vatten dit och vi la även dit lite foder.

Sedan var det kolsvart ute och jag var helt och hållet slut i ryggen. Så jag la mig på soff-locket en liten liten stund innan det var dags att laga middag.

I morgon hoppas jag på bättre väder – vilket det verkar som det ska bli – sol och en aningens varmare 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.