Semester

Nu har vi haft semester i snart en vecka. Så underbart! I lördags på förmiddagen åkte vi hemifrån med siktet inställt på Gränna Golfklubb. Där mötte vi upp vårt semestersällskap – familjen Sverin och intog lite lunch. Det var strålande sol och ca 30 grader i luften – underbart 😅

Efter en god lunch åkte vi vidare till Jönköping och Charlies häst och hund. Där bytte vi lite platser i bilarna. Killarna körde vidare mot skåne-land och vi tjejer gick en sväng inne på Charlies. Jag köpte mig ett par fina ridbyxer. Detta var första gången i mitt liv som jag köpte ridbyxor från något annat än Hööks. Sedan åkte även vi vidare ner till den vackra vita villan i Anderslöv.

När vi kom fram hade killarna ordnat middag och vi åt ute på den härliga altanen och tittade ut på det välbekanta och efterlängtade skånska landskapet. Det var underbart varmt och skönt.

På söndagen var vädret lika härligt varmt och helt stilla i luften så vi valde att åka ner till stranden i Gislövs Läge precis utanför Trelleborg. Förra året när vi var här blåste det ordentligt varje dag och det var fullt med tång på stränderna med medföljande ”doft”. Nu var stranden ren och havet helt stilla. Dagen avslutades med gott vin och härlig middag på altanen.

På måndagen åkte vi till en enorm inomhusgalleri i Malmö – Emporia. Där fanns en ansenlig mängd affärer och vi spenderade ett antal timmar med att strosa runt i dem. Mycket roligt, ett fint shopping-mall i amerikansk anda.

På tisdagen var vår första dag på Falsterbo – jippi – för första gången Falsterbo 😆😎😁
Vi åkte så vi var där vid 11-tiden, vi började med att strosa runt och försöka får en överblick eftersom vi aldrig varit där förut. Sedan tog vi plats på en av läktarna för att kolla på lite hoppning. Så roligt! Vi gick också runt i tälten och kollade på alla fina saker. Eftersom familjen vi åkte med skulle provrida en häst åkte vi ganska tidigt från Falsterbo för att hinna äta lite innan provridningen. Den gick bra och sedan åkte vi tillbaka till huset i Anderslöv.

På onsdagen ville vi se ponny-hoppningen som började 10.30. Vi räknade ut när vi behövde åka och tyckte vi hade gott om tid – nejdå var det broöppningen och en enorm kö genom hela Hölleviken och Falsterbo. Men jag kom på en liten smitväg och lyckades i alla fall komma om ca 100 bilar. Dock missade vi hela ponnyhoppningen 😩😡😠

Både tisdagen och onsdagen var vädret underbart om ändock inte lika varmt som på söndagen. Sol och ca 20 grader är ändå helt okej när man är på ett ställe som Falsterbo. På torsdagen hade de lovat regn och 14 grader plus storm. Så vi laddade med ordentliga kläder men gissa – det regnade på tvären och stormade så man knappt kunde gå rakt så vi frös ändå. Både Maja och Emma fick nya jackor. Efter bara några timmar orkade vi inte längre och åkte därifrån. Denna dag hade killarna valt att inte spela golf utan var istället på Emporia. Så när vi inte stod ut längre på Falsterbo åkte vi in dit och träffade dem.

Idag fredag har vi varit på utflykt till några bekanta uppe i Örkelljunga först och sedan åkte vi ner till min uppfödar-vän Charlie i Ljungbyhed. Där träffade vi en mycket speciell kille – min kommande avelshingst (om allt går som det är planerat) – Pooh Etic Bitcoin aka Conny (han ska få ett eget inlägg med en närmare presentation lite senare)

conny_1

På kvällen åt vi skaldjur och drack lite skumpa som avslutning på en underbar semestervecka här i ”vår” fina vita villa 😄

I morgon bär det av till lille-bror med fru på fest och på måndag åker vi hem mot hästarna igen ❤

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.