2 veckor

Nu har det gått 2 veckor på det nya året och jag har inte lyckats klämma fram ett enda blogginlägg … dåligt!

😉

Det är kallt som tusan och det har kommit den del snö.
Vi har ägnat oss åt att lära oss ploga – vilket är både roligt och ganska så lätt. Dock tar det ju lite tid. Vi har ca 1 1/2 – 2km väg och en rätt stor gårdsplan att ploga. Innergården tar vi med fyrhjulingen.
Vi har även isolerat inkommande vatten i stallet – och bra var ju det eftersom det sedan blev minusgrader inne i stallet. Visserligen bara några grader men ändå. Skönt att i alla fall ha vatten som funkar!
Stackars Calle gick och fläkte sig men fick bara en liten skada på ledkapseln på ena hasen. Som tur var!! Det hade kunnat bli så mycket värre. Han har fått stå i sjukhage och skrittats uppsuttet i tio dagar och i morgon ska vi på återbesök.
Vi har försökt lära Aragorn longering – vilket verkligen inte är så lätt. Det går superbra i ena varvet medan det tydligen är mycket svårare i andra varvet.
De tre småhingstarna går nu ensamma – Cuba och Poohlia går tillsammans och de får även sova inne på nätterna nu när det är så kallt. Detta för att öka värmen lite i stallet. Avvänjningen av Lusen gick alldeles strålande – tänk vad mycket enklare det är när man gör saker i rätt tid. Förra gången vi försökte så var det helt enkelt för tidigt.

Idag har vi haft en härlig utedag med ganska lagom många minusgrader och alldeles strålande väder.

soldagen1 soldagen3
soldagen4 soldagen5

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *