Jag är så nöjd med mig själv

Eftersom småhingstarna gått i den hage där de är födda (2 av dem i vart fall) så har ju ett byte av hage varit på tapeten – innan nästa föl kommer menar jag 🙂

Så i måndags morse tog jag tag i saken – stona fick byta till en tillfällig hage. Bort med deras höbur och upp med bajs-dammsugaren till deras hage. Jesper ägnade några timmar åt att dammsuga medan jag och Emma fyllde på mat till alla de andra.

Sedan gjorde jag och Emma iordning matplatsen – skrapade bort alla gamla matrester och bajs som blivit över vintern. Vad härligt det är att vår-städa 😀 oavsett var liksom 🙂

Och som det sista grädden på moset fyllde jag och Jesper på med massor av härlig fluffig halm i ligghallen 🙂

Så sent på eftermiddagen kunde jag och Emma hämta de tre små musketörerna (småhingstarna alltså) och låta dem få gå in i sin nya hage. De tog det hela med ro ?

Dagen var ju slut så stona fick gå in i varsin box över natten – inte dem emot att komma in någon gång ibland ?

På tisdags morgonen snöade det ? – inte så det låg kvar för det var flera plusgrader. Det hindrade dock inte mig och Jesper. Vi tog traktorn och skrapade hela matplatsen i det som skulle bli stonas hage (det har ju aldrig varit meningen att det skulle vara till hingstarna heller men eftersom Lusen var så pass orolig när vi vande av ville jag inte ta honom ifrån hans vanliga hage). Vi fick slita en del kan jag säga men fint blev det. Sedan körde vi upp med massor av halm och jag stängde av den halvan av ligghallen som är fölbox. Den ska få torka upp och så ska jag göra rent och bädda nytt när det börjar närma sig.
Ut med deras hö-bur och så kunde vi leda dit dem. De blev glada 🙂

Känner mig så nöjd över att det gick så fort. Hade nog tänkt mig att det skulle ta flera dagar och att stona kanske skulle få bo inne på nätterna i någon vecka. Men ja ibland är man bara helt enkelt effektiv 🙂

Tack mina fina barn för hjälpen ????

2 reaktion på “Jag är så nöjd med mig själv

    • Ja det har vi och vi är supernöjda. Den är rätt tung att jobba med – man blir trött men samtidigt så mycket enklare än att dra runt en skottkärra! Om man har tittat på deras filmer om produkten ser det så himla lätt ut när man tömmer – vilket det inte är! Det är den enda nackdelen. Men fortfarande – mycket mindre jobb än manuellt! Vi har även använd den och sugit upp vatten med.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.