Resume

Ojoj – vad tiden går fort. Nu är det snart en månad sedan jag senast skrev ett inlägg här. Dagarna går – våren känns ännu en bit bort men som vi längtar. Den senaste månaden har jag ägnat väldigt mycket tid åt att köra min dotter – till bilskolan mestadels. Men idag – äntligen – tog hon sitt körkort 🎉🎉

De dräktiga stona mår som prinsessor och börjar bli rätt stora nu  – det är 55 dagar kvar 😃

Alla inackorderade hästar mår toppenfint. Emma hjälper till att rida in en 3-årig welsh cob – Ior – som bor här. Han har bott här sedan han var 8 månader och var till en början en väldigt rädd liten parvel men är nu supercool och så vacker.

Här är två smutsiga avelsston 😁😁  på dygn 261

Jag har beslutat mig för att köpa Poohlia av ägare och uppfödare Stall Pooh, Charlie Johansson

Poohlia ska, precis som Cuba betäckas med en otroligt läcker gångartshingst, ponny som heter FS Mr Right

Väldigt roligt att betäcka två ston med samma hingst och se vad för roligt som kommer ut. Nästa år tänker jag göra samma sak men istället välja en hoppstammad ponnyhingst. Roligt med båda mina ponnyston är att man kan välja både hopp och dressyrstammad hingst till dem.

Förra helgen ägnade jag och Nicklas oss åt att tömma ligghallen – som en förberedelse inför fölningen om dryga månaden.

Och denna helg har vi ägnat oss åt lite städning/tvättning, hämta hö m.m.


Jag högtrycktstvättade fyrhjuling, traktor, vattenvagn, hövagn och gödselsug och sedan såg jag rätt rolig ut i fejjan 😂😂


Nicklas var snäll och åkte och hämtade hö medan jag sopade ur hö-rummet. Jag är så nöjd över mitt hö-rum – efter en hel vinter med hö därinne och vi har inte röjt och sopat ur alls sedan i somras och ändå är det mindre än 1kg som jag måste slänga.

När jag inte jobbar med gården eller hästarna så ägnar jag mig åt att skapa – dels stickar jag massor. Har inte stickat alls sedan jag flyttade hit – all stickning packades ner i samband med flytten och sedan glömde jag av det lite. Men nu för ett tag sedan så hittade jag allt och har börjat – såå roligt och så ro-fyllt.
Och dels renoverar och skapar jag mer hindermaterial. Alla träbommar är helt ruttna och måste köpas nya men vad gäller hinderstöden så kan jag renovera dem med rätt små medel. Nya ”fötter” (de gamla hade verkligen ruttnat) och lite målarfärg så är de som nya och håller säkert i 6-7 år till. Jag köpte hela min hinderpark för 6-7 år sedan och den har verkligen fått tåla det mesta.
Jag har också konstruerat egna hinderstöd – korta sådana – som man kan ha när man t.ex tömkör eller longerar. Mycket praktiskt. Sedan håller jag på med lite in-fångare, saker att ha inne i hinderna, grindar med mera. Verkligen jätteroligt att hålla på med!

Ja det var en del av det vi pysslat med under månaden som gått 😃

1 svar på ”Resume

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.