Förutseende

Redan för ett år sedan började jag tänka att det skulle bli tufft med ökade kostnader. Jag misstänkte att foderkostnaderna skulle gå upp rejält så jag bestämde mig för att sälja en-två hästar för att ha råd att köpa på mig 2022/2023 års foder till 2021 års priser. Sagt och gjort – sålde det årets föl och ett av avelsstona.

Och köpte upp en hel säsongs behov av foder till bra pris. Så redan i mars 2022 hade jag foder för hela säsongen 2022/2023.

När allt detta foder var på plats så kändes det som att ett ton släppte från mina axlar. Det finns få saker som stressar mig som att INTE ha foder till hästarna. Tork-sommaren 2018 satte sina spår kan jag säga!

Nu – ett år senare ser det ut så här:

Det finns en hel del foder kvar, så pass att det utan problem kommer räcka till betet. Och det känns så skönt. Efter en höst och vinter där varje krona räknas så är det i alla fall skönt att ha foder så hästarna inte behöver märka av att det är dåliga tider.

Jag såg även till att ha kraftoder och strö hemma till hela säsongen. Jag köpte både halm och spånpellets så det räcker, till och med mer än behovet för denna säsong. Men det går ju lätt att spara till nästa säsong också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.