Kvinnornas dag

Eftersom det är kvinnornas dag idag så måste väl även jag skriva en rad (eller flera) om det.

Jag såg en lista i Expressen över Årets kvinnor 2023. 100 namn var listade och det var högt och lågt. En intressant listan som täckte det mesta. Några stack ut mer andra för just mig.

Annie Lööf är en helt enastående kvinna i mina ögon. Jag kommer ihåg när hon och stod och lovade oss väljare att INTE samarbeta med SD. Jag röstade på C och var samtidigt såå rädd för att hon inte skulle hålla ord. Men det gjorde hon, hela tiden stod hon upp för exakt de värderingar som jag verkligen verkligen värnar. För mig var det en stor sorg när jag insåg att Annie Lööf inte längre kommer vara ett alternativ i nästa val. Men jag tror jag har valt min efterträdare.

I hela min uppväxt har Socialdemokratin varit någor fult, något man aldrig någonsin skulle kunna rösta på. När jag sedan växte upp och fick egna värderingar så blev det inte samma som mina föräldrar utan Centern som jag valde att lägga mina röster på. Men ju äldre jag blir och ju mer jag ser hur orättvisorna ser ut så blir jag mer och mer övertygad om att S är mitt nästa parti. Än så länge är jag medlem i C men till nästa val tror jag nog att jag gått över. Att Magdalena Andersson blev vårt lands första kvinnliga statsminister gör att man känner sig stolt över att vara svensk!

Om ni inte redan följer Jenny på instagram så börjar med det. Hon är helt enastående. Vilken kvinna och vilken förebild!!

Jag är inte en människa som lyssnar speciellt mycket på musik – vilket resten av familjen tycker är helt konstigt. Men denna kvinna tycker jag lite extra mycket om. Hennes röst är fantastisk att lyssna på.
Saker-ni-inte-vet-om-mig: När Molly var liten träffade jag henne en del i USA, Florida. Men det kommer hon nog inte ihåg, för hon var under 6 mån. gammal.

Den här kvinnan är något utöver det vanliga. Hon är rolig, informativ och ger sig aldrig. Står upp för både ridsporten och kvinnor. Amazing helt enkelt!!

Ja – vi har en lång väg kvar att vandra MEN det viktigaste är att vi – KVINNOR – håller ihop. Som Liza Marklund sa för rätt länge sedan:
Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra
Och det tror jag på. Vi MÅSTE hålla ihop. Stötta varandra, hjälpa varandra! Inte bara idag utan alla dagar, hela året.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.