1a gången

Vi hade en trevlig dag i Norrköping igår. Det var ett jättelitet ridhus så det gick mycket fortare per ekipage än jag trodde så när vi kom fram fick vi lite bråttom. Emma red fram och Cuba verkade lite seg och trött men hoppade fint på framhoppningen. En superfin ritt inne på banan som resulterade i en 6e placering och endast en timme efter vi anlände till tävlingsplatsen stod Cuba återigen inne i transporten och hade även hunnit med en prisutdelning 🙂

Vi hann bara precis med att äta lite innan det återigen var dags att ta ut Cuba för att denna gång hinna ge henne lite bättre tid att komma igång. Hon var bra mycket mer pigg och såg jättefin ut på framhoppningen. Väl inne på banan gick det jättebra fram till en oxer som kom kort ur en sväng från väggen. Jättenära väggen stod det en kombination och hinderstöden var lite tjockare än vanliga, Cuba skyggade för dessa och hann inte riktigt se oxern, hon slår på en tvärnit och halkar in i hindret som ramlar. Klokt av henne att inte hoppa i det läget men hon blev ju en smula upprörd kan man ju säga. Hindret byggdes upp igen och hon fortsatte resten av banan bra förutom själva kombinationen där hon lägger in ett extra språng så det ser lite knasigt ut. Så fyra fel på hinder och ett tidsfel blir resultatet. Första gången Cuba stoppar på en tävling med Emma. Men jag känner ändå att det var ett klokt stopp så vi åkte hem och var jättenöjda.

Om några veckor ska de debutera i LA på Stora Wäsby – det blir spännande. Vi är säkra på att höjden inte kommer att var något problem men både hindertyperna och linjerna kommer ju vara svårare på LA än på LB. Jag tror dock att Cuba och Emma har tränat bra mycket svårare linjer och hindertyper hos Jenny många gånger så jag hoppas det ska gå bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.