Nu är han inriden

För lite mer än tre år sedan föddes den här lilla killen:

Han föddes hos Charlie – Stall Pooh – och jag köpte honom bara några veckor gammal. Han har precis den prestations-stam för hoppning som jag vill ha i en ridponnyhingst. 6 månader gammal åkte han transport upp från Skåne hem till oss här hemma. Från första början har han visat på sitt extremt härliga, coola temperament.

I början på april i år skickade jag ner Bitcoin till Sofie Relander för inridning. Men egentligen börjar den historien långt tidigare – redan 2012 faktiskt. Jag och Emma köper då Elphins Roquefort RP174 av Maria Winberg, som är mamma till Sofie. Sofie är den som utbildat Rocky och i början är Emma lite ovan vid känsligheten hos Rocky men med åren som går är det exakt den typen av känslighet som blir det som Emma efterfrågar och vill ha hos de hästar/ponnyer hon rider. Detta gör att vi väljer att fråga Sofie om hon vill rida in Bitcoin åt oss. Som sagt i april åker Bitcoin till Sofie, som en oinriden liten pluttig 3-åring. 2 1/2 månad senare får vi hem en inriden, otroligt fin, väl omhändertagen, vacker 3-årig hingst. Vi kan inte vara mer nöjda än vi är. Han är cool, otroligt välbalanserad och precis sådär känslig som vi vill ha honom.

Nästa år är det dags för Bitcoin att gå bruksprovet, som 4-åring och jag kan säga att det känns självklart att be Sofie Relander att visa honom.
Vi kommer även att skicka Hero Pooh till Sofie för inridning och ev. visning på 3-årstest (om han är mogen för det).

Jag är så otroligt GLAD i den här killen – han har tagit en stor bit av mitt hjärta. Den delen som delvis blev tom när vi var tvungna att ge upp drömmen om Rocky.

Plötsligt rasslar det till

Först är det 6 hästar som ska ridas varje dag och så plötsligt är det bara 3 …

En skadad, en såld och en behöver vila.

Nu har vi helt och hållet bestämt oss för att betäcka Tate i år. Under den senaste månaden har vi förberett oss för att hon ska ut i sto-flocken. Fri tillgång på grovfoder, bort med täcket och så har hon och de vuxna stona i flocken fått stå bredvid varandra i boxarna för att kunna hälsa lite. Jag har verkligen ångest inför att släppa ihop ston – det är verkligen jobbigt. Men mer än så här kan vi liksom inte göra. Nu väntar vi bara på att påsken ska vara över sedan ska hon ut i flocken.

Många frågor

Besvikelsen har börjat lägga sig (födelen med att ha en hjärna som jobbar på högtryck för jämnan) men istället har alla frågorna börjat poppa upp.

Ska jag behålla
Orkar jag lägga tiden, engagemanget, pengarna på honom under ett år till
Är det bättre att kastrera
Ska jag betäcka mina egna ston i år och därmed ligga ett år före alla andra

Ja … hjärnan jobbar för högtryck

Om att ha en dröm som inte slog in

Igår var det ASRP´s bruksprov för hingstar. Det var vårt mål – det var anledningen till att vi för 2 1/2 år sedan köpte en fantastisk liten gul fölunge med en otrolig stam.

Under tiden sedan dess har många aktiviter med honom haft sin botten i att han ska visas upp som hingst som 3-åring.

Igår gick det då av stapeln:
Tyvärr föll Bitcoin inte nämnden riktigt i smaken så han passerade inte nålsögat och blev därmed inte godkänd. Hans poängrad blev följande:
Typ 7,5
huvud, hals. bål: 8
ben 8
skritt 6
trav 7
galopp 8 =44,5 poäng som gångartponny
skritt o trav ersätts med hoppoängen som hopponny så då bli raden bättre, 46,5 poäng.

Gränsen för att bli godkänd är 47 poäng med då måste hoppningen ligga på ett snitt på 8. Bitcoin fick 7 8 = 7,5 vilket då inte räcker. Och så tror jag man inte får ha någon poäng under 6,5.

Jag är förvånansvärt besviken. Har hela tiden intalat mig att han inte skulle bli godkänd men det hjälpte tydligen inte. Mycket beror nog på att jag, personligen, tycker att han var finast typmässigt av alla som var på plats och att han hoppade mycket bättre än domarens siffror. Och för att jag verkligen tycker att vi behöver en sådan typ av hingst i svensk ridponny-avel. Jag tycker inte vi behöver fler ädla, tunna ponnyer utan vi behöver mer massa i ridponnyerna.

Jag bryter ihop lite grand, ägnar året till att förbereda honom och återkommer nästa år!

 

Nu vill jag ha vår

Snö-regnet vräker ner utanför fönstret och det är helt jäkla vitt överallt jag tittar –  usch 😩 Nu vill jag ha VÅR!!

På fredag åker jag till Skövde för bruksprovet ponny. Håll alla tummar ni kan för Bitcoin är ni snälla!

Jag har fått ett erbjudande som jag har tackat ja till – mer får ni veta senare. Roligt är det i vart fall 😃

Lycklig

Vilken fantastiskt fin liten häst jag har köpt mig 😍😍

Emma och jag tog en ridtur i lördags. Frillan är superpigg och riktigt rolig.

Och idag har jag ridit en tur på egen hand – super-roligt. Jag har till och med galopperat, vilket jag inte har gjort på flera år. UNDERBART ! ! 😍😍

Efter ridning idag klippte jag honom lite – han blir väldigt varm bara av att stå i hagen och äta. Islandshästar har VÄLDIGT mycket päls 😂


Ridtur

Idag har jag ridit för första gången på riktigt länge. Det var såklart helt otroligt roligt. ”Frillan” är jättepigg och glad ute i skogen, han känns också väldigt trygg och blev inte rädd för något alls på turen.

Innan ridningen så klippte vi honom lite för han blev liksom svettig bara av att stå i hagen och äta 😱  och så kan man ju inte ha det.