Sjukhistoria

Jag är alltså fortfarande sjuk 🙁

39 gr feber måndag – onsdag. Onsdag kväll ringde jag sjukvårdsupplysningen och de sa att jag skulle åka in akut OM något blev det minsta värre under natten men i vilket fall söka vård under torsdagen. När jag vaknade på torsdagen var jag feberfri men hade en dundrande huvudvärk. Låg i sängen återigen hela dagen och på em åkte jag in till akuten och blev hänvisad till infektionsakuten. Där togs ett antal prover och ställdes ett antal frågor och gjordes ett antal undersökningar och sedan sa läkaren att hon ville göra en lumbalpunktion för hon misstänkte någon variant av hjärnhinneinflammation 🙁

Jag BAD om att slippa för jag har gjort det förrut och vet hur dålig jag bli efteråt. Hon gav mig på nåder tillstånd att avvaka till nästa dag. Jag fick lova att hålla utkik efter vissa symtom och att komma tillbaka om huvudvärken tilltog. Enligt proverna som togs så var jag uttorkad och hade kaliumbrist (vilket är lätt att få när man inte äter och dricker). Jag har bara fått i mig några smörgåsar på 4 dagar.

Jag ville tro att huvudvärken beror på uttorkningen och inte alls på någon dum hjärnhinneinflammation.

Nu är det lördagmorgon och jag ägnade hela fredagen åt att vätska på mig och på att försöka äta lite i taget. Jag lyckades ganska bra:
frukost: en smörgås, the (grönt the som inte är vätskedrivande), 1 glas med vatten och resorb, smoothie på banan
lunch: 1 dl ris, coca cola, smoothie
mellanmål: blåbärssoppa (som jag verkligen hatar blää)
middag: 1 dl ris och en halv kycklingfile, merdricka
mellanmål: blåbärssoppa
kvällsmat: rostad smörgås, vatten med resorb

Igår sov jag 1 1/2 timme på em och somnade sedan vid 12-tiden på natten. Vaknade när Emma skulle åka till sin tävling (snyft att jag inte får vara med), somnade om och gick sedan upp halv tio.

HUR I FASEN KAN JAG SOVA SÅ MYCKET?

Det är nog det som verkligen får mig att tro att något är riktigt fel för hur skulle jag annars kunna sova så. I vanliga fall kan det ju banne mig räcka med att tar en power-nap på 10 min så kan jag inte somna på kvällen och då har jag ändå jobbat hårt hela dagen. Nu gör jag INGENTING här hemma och är ändå trött.

Nu får ni vänta för nu ska jag bara följa dottern och dotterns kompis tävlande via Equipe en liten stund!

….

Japp – Emma blev precis placerad trea 😀

Jag har beslutat mig för att avvakta tills på måndag. Är jag inte bättre får jag söka vård och såklart om något tillstöter eller blir värre under helgen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.