Dålig nedåtspiral

Vi har hamnat i en ond cirkel tror jag bestämt.

Förra måndagen kastrerades Lusen – allt gick jättebra, ingen svullnad och ingen temp på hela veckan.
På torsdagen upptäckte vi ett sticksår på Bitcoins ena framben. Vi rengjorde och tempade men på dag 3 så var febern och också lymfangiten ett faktum.
Samma dag hittade vi Calle i hagen med en mycket svullen bak-kota, inte halt men rejält svullen.
Vi upptäckte också att vår ena katt verkade må riktigt dåligt. Nicklas fick åka akut till vet. där det visade sig att hon hade flera frakturer på två revben och en punkterad lunga – hon fick somna in ??
Samma måndag som kastreringen skedde så opererade veterinären bort en ink från en av ponnyerna. Där gick stygnen upp och plötsligt var där ett stort geggigt sår.

Så i måndags kom vet. förbi för att kolla till operations-såret och Bitcoins lymfangit.
Resultatet av det besöket blev intramuskulär PC till Bitcoin, antibiotika i pulverform till ponnyn med inken.
Och så idag hade Lusen plötsligt fått feber … jaha då var det intramuskulär PC även till honom.

Och jag som HATAR att sticka och spruta ???

Som grädde på moset gissar jag att jag har fått diskbråck eller om det möjligen är på väg att bli diskbråck.

Det är helt okej om det kan vända nu …

Skada och en såld ponny

Alida är såld och har redan åkt iväg till sitt nya hem. En jättegullig familj i Tierp – där kommer hon få ett guldhem. TACK för den här tiden fina mirakelponny <3

När vi var uppe i fjällen gjorde Emma illa sin fot och när vi kom hem åkte vi till akuten för att röntga den – jag var helt säker på att det var något. Men icke – läkaren sa att det inte var något. Men ända sedan dess har Emma gått och haft ont i foten och nu tog vi tag i saken. Det visade sig att det är en ledbandsskada både i Deltat och i Gaffelbandet 🙁 Vila, värme och tid är det som gäller nu. Men hon får i alla fall rida – som tur är!!

emma
Den vackraste lilla plutten <3

Vad händer?

Jag undrar jag … sover ca 8 timmar per natt och sedan däckar jag varje eftermiddag i soffan och sover minst en timme till (ibland 2) … hmm. Känns sådär bra att vara så här trött. Vet dock inte riktigt vad jag ska göra åt saken. Mina egna hästar har ju sina behov och allt jobbet på stallet måste ju helt enkelt göras. Det blir ju tyngre och tyngre ju ”mer vinter det blir” – så att säga. Att anställa någon som kan hjälpa mig är ju bara att glömma – speciellt nu när det blev regimskifte. Nu känns det som man aldrig kommer ha råd att anställa. Dock har jag ju ändå inte råd med det just nu. Jag har några eldsjälar som hjälper mig och som jag aldrig i livet skulle klara mig utan – mannen i mitt liv, bästa bästa Bella och såklart min fina dotter <3

Jag saknar min hjärteponny <3
rocky_brs_4

Jag har fått flera rapporter om att han har det jättebra. Den nya ryttaren har ridit hemma för första gången och det har gått jättebra. Så det känns ändå bra 🙂

Träning m.m

Igår åkte vi med den svarta skönheten till dressyrdomare Ann, som har träningar på St Uringe på tisdagar. Det är så roligt att åka dit för Ann är så väldigt förtjust i Rocky 🙂 Träningen gick mycket bra och Emma fick med sig en del bra saker till tävlingen på lördag. Med oss på träningen hade vi också vår nya tävlingsgroom – Linda. Hon följer med oss på lördag och det känns himla skönt. På tal om lördag – det är en tävlingsplats med två olika tävlingsbanor – ett ridhus och en ridbana. Det kommer vara fyra klasser och därmed kommer Emma först att starta LA och sedan LB – lite knasigt men men.

Nu är det 5 dagar kvar innan min kära man kommer hem igen – jag vill att han ska komma hem NU! Bedrövligt trist när han är borta 🙁

När till och med jag tycker att min bil luktar illa och är så smutsig så det knappt går att vara i den – DÅ är det illa. Dock får den se ut så och lukta så tills mannen är tillbaka – att ge sig på att tvätta den med den här handen tror jag vore en väldigt mycket mindre bra idé …

Handen är trött och jag har ont redan när jag vaknar på morgonen. Jag var hos arbetsterapeuten igår och hon sa att repetitiva rörelser inte är så bra. Mockning är väldigt repetitivt. Dessutom är det något i handledens yttersida som typ ”hakar sig” när jag vrider handleden. Hon sa att detta måste jag ha lite koll på så det blir bättre och inte sämre. Om det inte blir någon skillnad inom de närmaste två-tre veckorna så ska jag ta kontakt med ortopedmottagningen på sjh. Fast detta är då inget som jag har orsakat själv genom att överanstränga mig utan det har med själva brottet att göra och den långa tiden av stillhet i handleden – trodde hon.

Är det inte slut på oturen snart?

Ja DET undrar jag faktiskt …

Inte nog med min j-la arm utan nu har Emma skadat sig också 🙁 Igår kväll när vi kom hem från stallet så skulle hon hjälpa Nicklas med middagen. Hon skulle skära av en bit margarin och tappar hela kniven rakt ner på foten med spetsen före. Det blev ett djupt jack som vi åkte in och fick ihoplimmat. Hon gick in i chock här hemma och somnade sedan av det hela i väntrummet på sjukhuset. Stackars liten tjej 🙁
Idag är hon hemma från skolan eftersom det gör så ont att gå. Hon får dessutom inte rida på 4-5 dagar.

Vet ni – nu tycker jag att det räcker med otur, nu får det gärna bli vår, varmt och komma lite goda och glada nyheter … eller ja i alla fall inte fler dåliga!! TACK så mycket!

Något roligt har jag i och för sig att berätta om – jag har fått två napp på mina annonser om att jag söker tävlingsgroom. En tjej som jag känner till och en helt okänd 🙂 Den ena kommer ut till oss i helgen och hälsar på. Mycket roligt 🙂

Vila i frid

Lilla älskade mamma – vila i frid

För bara en månad sedan blev min mamma sjuk och inlagd på sjukhus – hon hade vätska i ena lungan och kunde inte riktigt andas ordentligt. Sedan åkte hon lite in och ut med samma symtom/besvär under veckorna som kom. Igår morse, tidigt, fick hon en hjärtinfarkt och gick bort. Läkarna hade konstaterat en obotlig cancer i både lungor och lever. Vi som är kvar är ändå, trots chocken, tacksamma över det snabba slutet. Hon var en otroligt frisk människa i HELA sitt liv, tog inte ens en alvedon vid huvudvärk, hon skulle ha hatat att ligga sjuk, vara beroende av andra, ta mediciner m.m som en behandling av cancern skulle ha inneburit.

Sorgen och saknaden är stor! Men hon lever ändå kvar både i vårt minne men också som en del av oss. Hon har lämnat massor av sig själv i arv, inte minst till mig.

Sjukhistoria

Jag är alltså fortfarande sjuk 🙁

39 gr feber måndag – onsdag. Onsdag kväll ringde jag sjukvårdsupplysningen och de sa att jag skulle åka in akut OM något blev det minsta värre under natten men i vilket fall söka vård under torsdagen. När jag vaknade på torsdagen var jag feberfri men hade en dundrande huvudvärk. Låg i sängen återigen hela dagen och på em åkte jag in till akuten och blev hänvisad till infektionsakuten. Där togs ett antal prover och ställdes ett antal frågor och gjordes ett antal undersökningar och sedan sa läkaren att hon ville göra en lumbalpunktion för hon misstänkte någon variant av hjärnhinneinflammation 🙁

Jag BAD om att slippa för jag har gjort det förrut och vet hur dålig jag bli efteråt. Hon gav mig på nåder tillstånd att avvaka till nästa dag. Jag fick lova att hålla utkik efter vissa symtom och att komma tillbaka om huvudvärken tilltog. Enligt proverna som togs så var jag uttorkad och hade kaliumbrist (vilket är lätt att få när man inte äter och dricker). Jag har bara fått i mig några smörgåsar på 4 dagar.

Jag ville tro att huvudvärken beror på uttorkningen och inte alls på någon dum hjärnhinneinflammation.

Nu är det lördagmorgon och jag ägnade hela fredagen åt att vätska på mig och på att försöka äta lite i taget. Jag lyckades ganska bra:
frukost: en smörgås, the (grönt the som inte är vätskedrivande), 1 glas med vatten och resorb, smoothie på banan
lunch: 1 dl ris, coca cola, smoothie
mellanmål: blåbärssoppa (som jag verkligen hatar blää)
middag: 1 dl ris och en halv kycklingfile, merdricka
mellanmål: blåbärssoppa
kvällsmat: rostad smörgås, vatten med resorb

Igår sov jag 1 1/2 timme på em och somnade sedan vid 12-tiden på natten. Vaknade när Emma skulle åka till sin tävling (snyft att jag inte får vara med), somnade om och gick sedan upp halv tio.

HUR I FASEN KAN JAG SOVA SÅ MYCKET?

Det är nog det som verkligen får mig att tro att något är riktigt fel för hur skulle jag annars kunna sova så. I vanliga fall kan det ju banne mig räcka med att tar en power-nap på 10 min så kan jag inte somna på kvällen och då har jag ändå jobbat hårt hela dagen. Nu gör jag INGENTING här hemma och är ändå trött.

Nu får ni vänta för nu ska jag bara följa dottern och dotterns kompis tävlande via Equipe en liten stund!

….

Japp – Emma blev precis placerad trea 😀

Jag har beslutat mig för att avvakta tills på måndag. Är jag inte bättre får jag söka vård och såklart om något tillstöter eller blir värre under helgen.

Totaldäckad

Jag undrar hur smart jag egentligen är … legat som en död sill hela dagen. Jag var TVUNGEN att åka ut och göra en sak vid tre-tiden idag men annars jag har bara sovit. Febern pendlar lite mellan 38 och 39 grader konstant. Jag äter alvedon med jämna mellanrum men vet inte om det gör någon egentlig skillnad.

Tänk vilken tur att människor är så snälla som de är – det går inte med ord beskriva hur glad jag blev Åsa över att du fixade allt med hovis idag 😀 Du och Mia ni är bara bäst!!! <3<3

Jag har ju haft extremt ont i magen, ont som när man har magkatarr – uppe i magmunnen. Kom nog på vad det kunde vara – jag har druckit en hel del Pro Viva och det kanske är lite starkt när man har en helt tom mage. Så nu på eftermiddagen drack jag istället en sån där bantningsdryck med chokladsmak. Efter det känns magen helt bra – skönt!!

Men varför har jag denna feber? Helt mystiskt!! Såret på tummen ser fint ut och visserligen känns det när man trycker på det men det inte ont. Kan jag ändå ha fått in något när jag sågade mig i fingret? Som liksom drog in i kroppen och inte fastnade i såret?

Ja jag vet – jag borde ringa sjukvårdsupplysningen. Ska göra det … i morgon Jag lovar!

Jag tror faktiskt att jag aldrig varit så här sjuk, alltså känt mig så här sjuk. Jag har säkert sovit i 8 timmar idag på dagen – hur normalt är det. Plus att jag sov ganska okej i natt, la mig vid 10-tiden och vaknade till vid 8-tiden. Febersömn är ju kanske inte alltid den bästa men ändå – däckad 🙁

Stängt

på grund av sjukdom …

hade ju varit himla fint om man kunde stänga stallet och alla uppgifter, pga sjukdom liksom. Men icke … ca 24 timmar fick jag ligga i sängen men sen var det bara att masa sig upp 🙁

Emma och Jassan fick chansen att träna för John Hickey och det kunde man ju inte missa så det var bara för mig att ta mig febersjuka kropp och masa sig iväg till stallet, packa in hästar och barn i släp och bil och köra till träningen. Väl där är allt försenat ca 1 timme så vi tittade på när gruppen innan tränade.

Träningen gick bra men jag kan nog tycka att han är lite för aggresiv för min smak. Han tyckte att om en ponny inte var fram för skänkeln så skulle man verkligen banka på den, piska och sporra … 🙁 inte min kopp the som ni säkert vet. Nizze, som var den ponny som fick följa med idag, gjorde mycket bra ifrån sig. John kom fram till Emma efteråt och sa att om hon bara fortsätter på samma sätt kommer han bli en toppen hopp-ponny 🙂 Han såg att Nizze inte hoppat så mycket och tyckte han betedde sig lite ungponny-aktigt men att han hoppade bäst språng av alla som var där 😀
Fina Nizze!!

I morgon kommer hovis och gör mig x antal tusenlappar fattigare 🙁 men ponnyerna glada 🙂

Tråkvecka och tråkhelg

Såklart blev det ingen tävling idag – inte bara för att ryttaren är sjuk (dock på bättringsvägen) utan även chauffören aka sponsorn aka mamman insjuknade igår 🙁

Emma blev jättebesviken men det är ju liksom inget att göra något åt. Är man sjuk så är man och det lär ju komma fler.

Hela veckan har varit tråkig, Emma har varit i stort sett sängliggande och jag har bara varit ute i stallet och gjort det allra mest nödvändiga och sedan åkt hem till Emma igen. I fredagskväll kände jag att jag kanske skulle bli sjuk, började känna lite. På lördag morgon kände jag mig inte så dålig men varefter dagen gick blev jag sämre och sämre. Egentligen skulle vi ha gått på 70-årsfest hos svärföräldrarna men jag och Emma fick stanna hemma för att inte smitta ner någon. Och det kändes som helt rätt beslut – jag hade ordentligt med feber när jag gick och la mig 🙁

Idag har Emma ridit och jag fick hjälp av Nicklas med stallsysslorna. Jag är INTE kaxig idag inte.

I morgon kommer söta snälla Sofia ut och hjälper mig <3