Om att nå sina mål … delvis

För ett år sedan var jag och Nicklas nyss hemkomna från skid-semester i Åre. Ni kommer ihåg, den där roliga hemresan som tog ett dygn mer än beräknat.

Då, på den resan bestämde jag mig för några saker:

  1. Gå ner minst 15kg i vikt
  2. Träna ffa benen så att skidåkningen skulle bli roligare och enklare
    att göra detta innan nästa skid-resa

Nu ett år senare kan jag checka av det ena av mina mål. Jag har lyckats gå ner drygt 15 kg men inte tränat tillräckligt för att skidåkningen skulle kännas så mycket enklare. Visst var allt kring själva skidåkningen – precis som det mesta i livet – enklare när man väger 15kg mindre men jag blev nästan precis lika trött i låren som tidigare.

Till mitt försvar så har jag haft en hel del skador och sjukdomar som ursäktar den delvis uteblivna träningen. I maj förra året hade jag ju hjärnhinneinflammation och var i princip sängliggande i två veckor. Det tog lång tid att komma ikapp i kroppen efter det. Jag har bedrövliga problem med min ena fot/underbenet. Jag har sökt hjälp men ingen har kunnat hitta exakt vad det är men jag klarar inte av att springa eller promenera vare sig utomhus eller på löpband. Och så när jag ändå hittade ett mycket roligt och effektivt sätt att träna benen – cykla – så fick jag diskbråck i nacken (som sedan visade sig vara artros) och därmed cykelförbud under en rätt lång tid.

Men jag hoppas och tror att till nästa skidresa ska vara mycket mera vältränad i ffa benen. Det är i alla fall mitt ny-gamla mål 😂

Min allra allra största motivation heter Frillan ❤ Inte kunde jag låta honom springa omkring med 15kg för mycket.


SOM jag längtar till våren!

För ett år sedan

I mars 2016 flyttade vi runt lite hästar. Småhingstarna fick flytta till sin riktiga hage och stona fick flytta tillbaka – inför fölning. Vi vårstädade i hagarna. Det var väldigt blött till jämförelse med mars 2017 – torrt så in i bängen.

I april 2016 köpte jag Honey. Jag fick mitt §16-tillstånd! 😃

I maj 2016 Emma satte sin första nolla i 120-cm och den 22 maj kom lilla Exsus Hope till världen 😍

För ett år sedan

Idag på dagen är det exakt ett år sedan alla hästarna flyttade till gården <3

zam_prins1
Dessa två killar finns inte längre i livet – de galopperar nu tillsammans på de evigt gröna ängarna MEN i våra hjärtan finns de för alltid kvar här hos oss.

Ett år går fort och mycket har vi upplevt och mycket har vi gjort. Ett år av lycka för oss och ett år av lugn och harmoni för hästarna.

Av de 10 hästar som en gång flyttade hit är det inte så många som är kvar här. Cuba, Calle och Aragorn bara. Och Aragorn flyttar om en vecka.

Vy_garden5

För ett år sedan

För ett år sedan hade Aragorn precis fastnat i trädklykan och gjort sig illa. För ett år sedan hämtade vi hem Calle och för ett år sedan längtade vi dag och natt efter att få flytta hit.

Ett år går så fort så fort. Nu har vi snart bott här i ett år och på sätt och vis har man vant sig men på andra vis så tackar man gudarna varje dag över den otroliga miljön vi får leva i.
Jag är glad och tacksam över mitt liv – den vackra platsen där jag får bo på, de helt underbara barn jag har, mina fina fina vänner och familj och mina fina djur <3

Mest av allt är jag tacksam för min livskamrat <3 mitt hjärta min bästa vän och min älskade genom livet

Dubai_3

För ett år sedan

För ett år sedan tog jag adjö av mitt livs hjärteponny <3 – den vackraste av alla vackra svarta skönheter

Elphins Roquefort RP 174
rocky_sundby4

och idag fick vi hem min andra hjärteponny – Nidorino – det känns BRA <3
nido_sundby1

För ett år sedan slet jag nästan ihjäl mig själv, min man och en god vän – på det förra stallet. Tänk så mycket slit och så absolut INGENTING jag fick för det. Det finns vissa människor man verkligen verkligen ska passa sig för och tänk vad svårt det är att förstå det i början.

För ett år sedan

För ett år sedan var det mycket fokus på tävling i vårat liv. Både Zammie och Prinsen tävlades och det gick strålande bra för båda 🙂
Zammie och Emma försökte kvala till msv-klasser. Prinsen och Emma försökte kvala till SM. Och ja, det gick ju bra med båda. Båda deltog i SM senare samma år. Jag är fortfarande enormt stolt över att Emma deltog i både hopp-SM och dressyr-SM under samma år.
zam_vingaker_dag1 prinsen_botkyrka2a

För övrigt så kom ju världen finaste lilla Aragorn för ett år sedan.Aragorn11

Alida fick sitt öga bortopererad.
alida-runsten1

Cuba betäcktes med Fredbo´s Garmin och det resulterade i finaste Exsus Lucifer.
Garmin DSC_7889 (2)

För ett år sedan

I början på mars förra året så sa vi adjö till vår vackra sago-ponny Nido – han fick flytta hemifrån för att vara sällskapshäst till den lite sjuka och allmänt deppiga ponnyn Zingo. Tänk ändå att det fanns en uppgift i Nidos liv 😀 <3 Jag saknar honom och hoppas att det finns möjlighet för honom att få komma hem hit till gården snart!

Lille-Prins hade hovböld och var tvungen att stå inne på box – inte kul sa Prinsen!
Alida och Emma tävlingsdebuterade och det gick strålande 🙂

I slutet på månaden gick Rocky och blev segerhingst för andra gången i sitt liv. Vi visade honom på SWF´s kvalitetsboksvisning och han fick rekordhöga 44 poäng. Fantastiska ponny <3

Åhh vad jag saknar mitt hjärtas ponny <3
Hingstvisningen-Vetlanda

För ett år sedan

hade vi haft vår vackra svarta skönhet i ett år, Emma red honom igen för första gången sedan spiktrampet.

LillePrins startade första dressyrtävling och det gick såå bra <3

Alida kom hem till oss – den lilla söta damen <3

Vi hade en irländsk liten dam på prov – Fröken Blå – men det var för mycket jobb med henne så hon fick åka vidare upp till Norrland.

Vi började titta på ett nytt hem till Nido och hittade ett väldigt bra!

blue2

För ett år sedan

var vi helt hemsökta av otur och jag bad till högre makter om ett bättre 2014 än 2013 och jag fick svar kan man säga 😀

Jul-veckan 2013 går nog till historien som den med mest klinikbesök. Från den 17e till den 23e dec åkte vi till kliniken 4 ggr med 4 olika hästar. HELT galet!
Bland det som man kanske ”vill” minnas lite extra så tog sagan ”Lilla Grå” slut den 23 dec. Han triangelmärktes på grund av upprepade hovledsinflammationer. Nu idag mår han som en prins 🙂
Rockys skada går ju också till historien ”saker-vi-inte-vill-minnas”. Idag mår även han som en prins, dock inte längre våran prins.

För övrigt ägnades nästan hela december åt att promenera med skadade hästar – tre olika hästar skulle ha 2 st 15-minuters promenader varje dag. Jag hade tre hästar på box – denna december har inga alls 🙂

Jag ser med lite lättade ögon på mina inlägg under december 2013 – de bekymmer jag tycker jag har i år är INGENTING mot hur det var för ett år sedan. Dessutom kan jag – detta år – se tillbaka på ett underbart år som gett oss så mycket. Extra värt att nämnas är: * 2 galet fina föl – Aragorn och Miss Danser
* FANTASTISKA Zammie-boy och de galna prestationer han och Emma gjort under 2014
* Inte mindre än 2 genomförda Svenska Mästerskap i två olika discipliner 😀
* Otroligt fina prestationer på vår fantastiska 4-åriga Prins
* Sist men inte minst – vi har äntligen hittat vår drömgård och kommer snart att flytta dit.

Jag ser med tillförsikt fram mot ett 2015 som jag hoppas bjuder på ännu mer belöning för allt slit 😀

För ett år sedan

Herregud vad mycket som har hunnit hända på ett år … det är banne mig inte klokt.

För ett år sedan hade vi fortfarande förhoppningen om att Nido skulle bli helt bra och tävlingsbar igen – nu har han varit triangelmärkt sedan julafton och är sällskapsponny – mår toppenbra!!

För ett år sedan hade vi nyss köpt Silvia och tävlat henne ett fåtal gånger – nu är hon redan såld vidare till en tjej utan tävlingsambitioner.

För ett år sedan hämtade jag hem en smällfet Cuba från seminstationen och hoppades, längtade och trodde på ett fint föl – nu har Aragorns fötts och är såå fin, Cuba är dräktig igen och har dessutom lyckats bli rätt så smal.

För ett år sedan gjorde en av Rockys avkommor succe på utställning – idag vet vi att han aldrig mer kommer bli pappa.