För ett år sedan

I början på mars förra året så sa vi adjö till vår vackra sago-ponny Nido – han fick flytta hemifrån för att vara sällskapshäst till den lite sjuka och allmänt deppiga ponnyn Zingo. Tänk ändå att det fanns en uppgift i Nidos liv 😀 <3 Jag saknar honom och hoppas att det finns möjlighet för honom att få komma hem hit till gården snart!

Lille-Prins hade hovböld och var tvungen att stå inne på box – inte kul sa Prinsen!
Alida och Emma tävlingsdebuterade och det gick strålande 🙂

I slutet på månaden gick Rocky och blev segerhingst för andra gången i sitt liv. Vi visade honom på SWF´s kvalitetsboksvisning och han fick rekordhöga 44 poäng. Fantastiska ponny <3

Åhh vad jag saknar mitt hjärtas ponny <3
Hingstvisningen-Vetlanda

Inte riktigt lika bra

Idag på hoppträningen gick det inte riktigt lika bra som förra veckan. Idag valde Emma att hoppa med bett istället för hackamore – en beslut hon fick ångra lite. Dock skötte sig Alida bra men det blev lite svårare med allt. Hon hoppar definitivt bättre med hackamore än med bett.

På söndag är det dags för Alidas första start sedan ögat opererades bort.
Det ska bli roligt 🙂

Zam startar också – LA och MSV B.

Idag skulle Rocky få gå ut i sjukhage men eftersom regnet pissade ner från himlen HELA långa dagen så beslöt jag mig för att han fick vara kvar inne en dag till. Dock fick han gå in i Zam´s box och äta frukost – en box utan galler för dörren … lyxigt att kunna kolla ut genom boxdörren 😀 Själv ägnade jag mig åt att städa under alla garderober i stallet – herre vad mycket ”skit” det låg där under. Men nu är det fint. Fast ingen märkte något 🙁
Ja ja – otack är världens lön – haha 😉

Något att se fram emot

Nästa helg ska Emma starta vår mirakelponny Alida på Runsten. Det ser vi fram emot väldigt mycket. Fina, arbetsglada Alida <3

alida

Det blir en start i LC (90cm) – första starten sedan hennes öga opererades bort. I torsdags var vi ju och hopptränade och det gick verkligen så himla bra. Hon är så obekymrad över att hon bara har ett öga. Hon är finare än innan, lugnare och bättre galopp, bättre bjudning (jämnare) och allmänt lugnare. Finaste lilla tjejen!
Denna fina tjej kommer snart att vara till salu och jag kan säga så här – den tjej eller kille som köper denna pärla kommer inte ångra sig. Hon är så trevlig i all hantering och har en arbetsmoral som överstigar alla andra hästars som jag har träffat. Att hon sedan också mest troligt kommer kunna gå de högst klasserna om några år gör ju inte saken sämre.

Mirakelponnyn

Idag har Alida varit på hoppträning och det gick bara så himla bra. Första hoppträningen sedan hon opererade bort ögat. Hon har lugnat sig och fått så reglerbara gångarter. Tränaren var mäkta imponerad över förvandlingen.

Fina fina tjejen – jag bara älskar att hon är så glad i att arbeta.
alida-runsten1

Jag har också bokat tid för kastrering av Rocky – vilket känns rejält i hjärtat … 🙁
rocky_brs_4

Livet går vidare …

även efter ett sm och det är bara att traska vidare i vardagen. I måndags började min minsta lilla i 1an på gymnasiet … hon börjar bli stor <3

Måndagen bjöd på en mycket rolig händelse – jag hämtade ut min nya bil 😀

nybil_1 nybil_2
nybil_4

Idag har fölen blivit id-kollade och chipmärkta. Det gick bra men båda tyckte att vi var lite elaka när det stacks 🙁 Man blir himla trött av att bli chippad
aragorn_sover

Direkt efter chippningen så gick Emma ner och hoppade Zam. Han är inte hoppad sedan Dagstorp och Ponnyderbyt men fullkomligt flög över 120 😀 På lördag är det debut i 120 på Skogslotten som gäller.

På kvällen var det dags för dressyrträning hos Ann och idag fick Alida följa med. Hon var rätt så omedgörlig till en början men släppte sedan och blev riktigt riktigt fin 😀

Lugn och ro …

är något vi får ägna oss åt i graven eller så.

I dag har jag hängt på släpet på bilen inte mindre än tre gånger – haha.

1a: Alida och Myran skulle in till kliniken i morse. Myran skulle hältutredas och Alida skulle operera bort sitt skadade öga.

2:a hämta Alida – vars operation hade gått bra <3

3:e Zam skulle på dressyrträning.

Dagens bild får bli på vår mirakel-ponny Alida, som i stort sett varit nere i graven och vänt <3 Lilla älskade vän – vi så glada över att du finns hos oss

alida-runsten1

Kiropraktorn

Idag har vi haft kiropraktorn på besök till Alida för första gången och till Prinsen för andra gången. Hon blev nöjd med hur Prinsen kändes och att det var skillnad från förra gången. Alida var det inte heller några större problem med. Hon har ryggen som sin ”svaga punkt” men hon har inte ont, är stel och lite orörlig.

Cuba börjar fylla ut sina juver mer och mer. I söndags var båda lika stora (inte såå stora), i går var de väldigt olika i stl och idag var de lika stora igen men mera fyllda. Man ser skillnad dag för dag 😀 Så nu är det nog inte så himla långa tid kvar – dock hoppas jag hon kan hålla sig i åtminstone 10 dagar till. Då hinner det bli lite varmare och fölis får vara kvar inne i magen tills hon passerat dag 320.

Vissa veckor

vill man bara stryka från kalendern. Vi verkar ha fler sådana veckor än andra …

I måndags morse åkte Emma på skolresa – tbx på onsdag kväll. Jag fick strikta order om hur hästarna skulle tas om hand under tiden hon var borta. På måndag vid lunchtid åkte jag ut till stallet för att fodra lunch och ta in Alida. Hon går på lösdriften men tas in varje dag för lite extra fodring (hon är fortfarande en smula tunn). Hon var superfin i alla benen men hade något litet nytt sår på ett bakben. Jag tvättade det och satte på en salva jag brukar använda. Fodrade henne och alla andra och åkte så hem igen. Eftersom jag hade kvällsfodringen så åkte jag inte tillbaka förrän vid 19-tiden. Jag och Nicklas skulle fylla alla burar med foder. Gick så klart in till Alida för att sätta på täcke och hagskydd och släppa ut. Blev inte så mycket med det då hon var supertjock över ena senan vänster fram. 🙁
Hur kan en ponny lyckas skada sig själv i boxen på mindre än 6 timmar? Hon fick gå till spolspiltan där jag spolade kallt vatten i ca 30 minuter. Efter att hon torkat lite fick hon på sig kyllera och så lindade jag. Självklart fick hon stanna inne.

På tisdagen var det dags för återbesök med Rocky. Tyvärr var inte all hälta borta men vet. sa att det var extremt ovanligt att knäledshältor försvann på bara en behandling. Det hade visst blivit bättre men vet. tyckte att han skulle behandlas igen. Så han blev återigen sprutad i knäleden. Ytterligare 3 veckor med 20 minuters promenader.
Vi diskuterade också operation. Om han inte är bra vid nästa återbesök så ska vi boka in en operation. Då kommer jag även att kastrera honom.

Mitt hjärta blöder bara jag skriver det – men det finns faktiskt ingen anledning alls att behålla honom som hingst om han ändå inte kan gå i avel. Han får ett lyckligare liv om han är valack. Och livet för oss blir också en smula enklare.

När jag ändå var på kliniken passade jag på att fråga om Alidas sena. De tyckte, såklart, att det var bäst att komma in och ultraljuda senan för att se hur det stod till. Sagt och gjort – jag fick en tid till dagen efter.

På onsdagen åkte jag in till kliniken med Alida och det visade sig att det var en lindrig blödning i djupa böjsenans infäste mot förstärkningsbandet 🙁 Inte så allvarligt men inget man struntar i. Resten av senorna på båda benen såg fina ut. Gissningen hur detta gått till är att hon sparkat på sig själv när hon varit i boxen – kanske när legat ner och skulle upp. Ja, jag kan inte säga att jag är förvånad – extremt klumpig ponny det där!

Vi passade även på att röntga så vi inte skulle missa någon liten liten spricka. Det visade sig på röntgen att hon har fina leder 😀 Alltid något!
Metacam i 10 dagar, 20-minuters promenader i 14 dagar och sedan återbesök för att ultraljuda senan igen.

Så när Emma kommer hem efter endast 3 dagar borta har hon (återigen!!) endast 1 ponny som är ridbar. Jösses så trött man blir!! 🙁

Tävlingshelg

Tävling i dagarna två – det gillar vi. Nästan som på den ”gamla goda tiden” när Emma höll igång 4 tävlingshästar 🙂

På lördagen var det regional hoppning på hemmabanan Runsten – ett stenkast från stallet. Emma startade Alida i LB (1m) strax efter lunch. Skönt med sen start även om det är nära hemma – vi hann med massor i stallet innan det var dags att tävla.

Emma lotsade runt yrvädret fröken energiknippe på ett föredömligt sätt – ett pet på en oxer gör inte bedriften mindre. Emma var himla nöjd efteråt – dels över hur bra Alida tog alla förhållningar och svarade på Emmas ridning och dels på sin egen ridning. Roligt 🙂

alida-runsten1 alida-runsten2

På söndagen fick vi gå upp lite tidigare och åka lite längre. Det var dags för Prinsens andra tävling i sitt liv. Vi åkte till Gripen och där lyckades den blott 4-åriga Prinsen rida ihop hela 66,11% och det räckte till en 2a placering. Duktiga duktiga lillePrins och duktiga piloten!

prinsen-gripen4

prinsen-gripen5 prinsen-gripen3 prinsen-gripen2 prinsen-gripen1