Hejdå … igen

prinsen-gripen4

Vila i frid vackra ponny-Prins <3

Jag har nåtts av den tråkiga nyheten att fantastiska fina Prinsen numera galopperar på de evigt gröna ängarna. Han hade flertalet överskjutande tornutskott i ryggen och det fanns inget att göra. Så otroligt sorgligt med en så otroligt fin ponny 🙁

Tänk – nu finns ingen av de två ponnyerna mer, som Emma red SM på 2014 … känns konstigt :/

Hoppas ni har roligt med varandra Zammie-boy och Prinsen – i livet tyckte ni mycket mycket om varandra <3

zam_prins1

Träning

Finaste LillePrins fick följa med på dressyrträning idag. Han var så fin så fin <3

Den som köper LillePrins någon dag kommer vara den lyckligaste lyckliga … en enklare, finare och trevligare ponny får man faktiskt leta efter. Inte nog med att han är vacker som en dag, har gångarter långt utöver det vanliga, är snäll som en ängel och söt som få – han är verkligen ”född på tygeln”. Till och med när man släpper honom lös så ”går han på tygeln”. Jag tror inte han kan något annat.

prinsen-gripen5

Inte ensamma

Idag var vi inte ensamma om att vara uteslutna från tävling …

Jösses amalia vilka problem Runsten har med sitt underlag i ridhuset – av 13 startande i Emmas grupp var det endast 2 som nollade, det var 8st som utgick eller blev uteslutna. Det var absolut inte en svår bana! Det var snorhalt i ridhuset :O – TRIST!
Nu var inte Emma och Zam en av dem som led av det men ändå! Katastrofdåligt! Arrangörerna blev tvungna att ställa in ELIT-omgången som var planerad efter Emmas klass.

Som sagt – det gick inte så bra idag. Zam stannade ut sig på en kombination … IGEN! Så nu ser vi en ”trend” och tror att vi kanske har något som vi kan jobba med. Nu sätter vi upp en trekombination och en tvåkombination på banan hemma och jobbar med det varje dag, inte högt men det ska nötas.

Jag avslutar dagens inlägg med en bild på finaste fina Oh Be Cool (aka Prinsen) född 2010 e: S. Diablo u: Arhults May Be
Han tog sig en tupplur i hagen i solen idag – men så kom jag och ville ha upp honom 😉
Prins_solar-i-hagen

SM i Åsbo, Skåne 2014

Vi har VERKLIGEN haft några underbara dagar – att det gick så bra som det gjorde känns lite overkligt. Jag ska erkänna att jag fantiserade om att dom kom sist och vi ändå skulle tycka att vi gjort vårt bästa osv osv haha. Vi hade ju sett några av de andra 4-åringarna men inte alla. Det känns som att resultatet som blev är helt och hållet rättvist. De som hade bäst gångarter kom på ”pallplats” så är det bara. Och det är ändå just gångarterna som i första hand utvärderas och bedöms på en sådan här typ av tävling.

Det som drar ner intrycket lite över hela tillställningen är det som hände första dagen – ja nästintill första timmarna på tävlingsplatsen. Emma satt på Prinsen och visade banorna, lät honom röra lite på sig efter den långa resan. Jag stod bredvid banan och pratade med Kakans uppfödare (som det alltid är lika roligt att träffa och prata med). Så kommer det fram en kvinna till mig – som jag känner till viss del – hon säger snabbt hej och kastar sedan ur sig: jaha så du tycker inte min dotter ska få vara här?
Jag ser nog ut som en fågelholk och för att inte tala om Katarina som står bredvid mig. Jag svarar lite lamt att: nej det har jag inte sagt.
Bakgrunden till detta kanske ska förklaras:
En gemensam bekant till oss har under några dagar på fb kastat ur sig lite frågor angående olika regler som gäller dressyr SM. Vi har alla fått svara och det har i några fall blivit lite diskussioner. En av frågorna gällde om det var rätt eller fel att man fick ta med sig mer än en ponny/häst till SM. Jag skrev att jag tyckte att det kunde räcka med en per mästerskap (dvs en ponny, en ungponny, en juniorhäst). Detta var bara en av flera olika åsikter i frågan. Ingen pekade ut någon annan, jag kände inte ens att detta var en stark åsikt i mitt fall – har inte ägnat det såå mycket tanketid.
Kvinnan som kom fram till mig och ifrågasatte min åsikt har en dotter som då har med sig mer än en ponny. När jag skrev min åsikt på fb hade jag inte en tanke på just henne – det finns ett flertal ryttare som har kvalat in och tagit med sig flera ponnyer. Och så är ju reglerna och inget som jag ens ägnat mycket tid åt att tänka på. Resten av samtalet blev en smula konstigt – jag blev sur och visade nog det lite, hon pressar på och säger att det bara är de bästa som ska vara med på ett SM, så är det bara. Och sedan går hon.
VA? VAD hände? Varför i hela världen blev jag påhoppad på grund av en åsikt som jag skrivit om på fb EN ENDA gång?
Och inte nog med detta – någon dag senare skriver dotterns tränare om detta på sin blogg. Herregud … jag börjar undra om de själva känner sig så osäkra på om det verkligen är rätt att ta med sig mer än en ponny/häst … eller varför i all världen ens ägna energi åt det? Så himla tråkigt 🙁 jag känner mig verkligen så himla ledsen över det här. Fattar inte – varför får inte jag har en avvikande åsikt. Det är ju knappats så att jag ens har i närheten av något inflytande på reglerna kring dressyr SM för ponny, ungponny och juniorer!!!

Men såklart hände det roliga saker också – vi fick träffa några olika människor som jag lärt känna lite på fb och det var bara så himla roligt att träffa dem IRL. Framför allt två av dem kände jag direkt en samhörighet med 🙂
Samma sak hände ju på Ponnyderbyt – där träffade vi också en familj som jag bara följt via fb förrut. Även dem kände jag stor samhörighet med och vi kommer ses snart igen.

Arrangemanget var otroligt bra genomfört! Nu har jag inga andra SM att jämföra med men ändå en del meeting och detta var absolut en av de bättre. En del av det är att själva tävlingsplatsen passade så bra till t.ex ett SM – båda banorna låg precis bredvid varandra och som publik fick man mycket bra överblick. Inget låg långt bort. Ryttarmiddagen var mycket bra, god mat och trevlig underhållning.

Dag 2 – snabbis

Idag var det dags för tävling ”redan” klockan 18.30 – vis av igår så valde vi att rida fram mycket kortare tid – endast 25 min. På grund av lite ”trots (som kanske inte är trots?)” så valde Emma att rida fram i endast vänster varv – haha – konstigt jag vet. Men med en 4-åring så gäller det att vara lyhörd för dagsformen. Han var så fin inne på banan och Emma kunde verkligen verkligen inte ha gjort vare sig annorlunda eller bättre ifrån sig. Både Emma och jag tyckte att han var bra mycket finare idag men det var andra domare och de var lite strängare och gav lägre poäng. Vi är ändå extremt nöjda – 77,2% blev det idag. Det resulterade i en – lite snöplig – 4e plats (3 placerade) och totalt blev de 6a. Det måste ändå ses som en ren och skär vinst för oss som aldrig gjort något sådant här och med en ponny som vi vet inte har gångarterna som krävs för att vinna ett sådant här arrangemang. I det långa loppet så vinner han på att han är så ridbar och lydig.

Jag är såå stolt och såå glad över detta extremt fina ekipage. 6e bästa 4-åriga gångartsponnyn i landet … DET NI!!! För ett år sedan hade vi den 5e bästa 6-åriga gångartsponnyn 🙂 Tänk ändå vilken duktig dotter jag har <3

Egentligen sväller min hjärna över av saker som jag vill delge min lilla blogg men det får bli en annan dag … jag kan ”teasa” om att det kommer att handla om min känsla av utanförskap när det gäller detta med tävling på lite högre nivå 🙁 och att jag borde ”hålla käften” ibland (både på nätet och i verkligheten).

Jag avslutar med en bild på det vackraste jag vet – min älskade duktig dotter
Emma Ödlund <3
emma

Snabbis

Bara en snabb uppdatering om vad som händer här på SM 🙂 Jag är trött och lovar att fixa bilder och filmer sedan när jag kommer hem.

På framridningen fick Prinsen bara för sig att det var en bra dag att börja med lite trots … :O
Han smet rakt ut genom öppningen på framridningen och drog … rakt in i hästarnas framridning, precis framför Jan Brink (som stod och coachade någon adept) – en bra bit senare fick Emma stop på honom. Haha – va? Prinsen som inte visat något trotsigt, stressat, hysteriskt beteende någonsin!! Men men – Emma gick tillbaka till framridningen och så var det bara att släppa det och köra vidare.

Inne på banan var han lite matt – inte så konstigt kanske men var mjuk, fin och nästan sitt vanliga jag. Emma vågade inte riktigt trycka på honom i ökningar men de fick ändå med sig ett rejält bra betyg – 79,6% (personbästa) och vi sååå nöjda. Hon ligger precis i mitten av startfältet inför i morgon och det känns rättvist och bra.

För övrigt har vi haft en bra och rolig dag. Det finns mycket fina ponnyer att titta på. Dock sa min kloka dotter något när vi kom hem, som är att fundera lite över.
– är det mammorna eller barnen som vill mest?

I vår familj är jag i alla fall helt säker på vem av oss som vill mest när det gäller dressyr … haha – det är lilla mamma det 😉
Fast jag tycker definitivt att det är roligare med hoppmeeting än dressyrmeeting 😀

Nu laddar vi om och tar nya tag inför i morgon 😀

prinsen-gripen2
arkivbild

Panik

Idag när vi kom uppkörande på gårdsplanen ser vi att Zam har någon typ av panik – han skakar kraftigt på huvudet och reser sig gång på gång 🙁 Emma hoppar ur bilen och rusar ner med grimma och hämtar in Zam. Zam har flughuva och vi tänkte att det var något läskigt djur som hamnat på insidan men när Emma tog bort huvan fanns där inget djur. Jag undrar såå vad det kan ha varit. Nu får han i alla fall vara utan flughuva några dagar så får vi se hur hans ögon klarar det.

Emma red på Prinsen och jag lovar – herregud – vad fin han var 😀 Sådana ökningar som han gör nu har han aldrig gjort förrut. Hoppas bara att denna formtopp håller i sig över fredag och lördag 😀 Oavsett så kommer vi ha ett roligt meeting men det skulle vara kul att få visa upp det bästa dom kan 😀

https://www.facebook.com/photo.php?v=10152326107892005&set=vb.722982004&type=2&theater

Jag tror att ovan länk leder till en liten filmsnutt som visar Emma och Lilleprins som trimmar.

Hur laddar man

Ja hur laddar man inför ett ungponnySM med en liten 4-åring?

När vi var i Skåne fick Prinsen 10 dagars vila. Han gjorde ingenting utom att gå i hagen med sina kompisar 😀 Sedan kom vi hem och Emma började så smått rida och sätta igång igen. I tisdags var det träning för Emmas dressyrtränare domaren Ann Hagstedt. På onsdagen fick han vila. Han vilade även på torsdagen. På fredagen var det vanlig ridning hemma och i lördags gick de ner till ridhuset på Runsten – han var superfin. Idag, söndag har han vilat. I morgon vanlig ridning och på tisdag träning för Ann. Då ligger fokus på hur framridningen ska se ut. På onsdag vilar lilla killen och på torsdag åker vi ner. Hela dagen går åt att stå på transporten och på kvällen ska han ridas lite lätt på de banor som finns där nere. På fredag är det tävling och likaså på lördag. Och på söndag är det hemfärd 😀

Egen vilja

Idag tog vi in fölen (med mamma) en i sänder. Först på förmiddagen tog vi in Curri och Miss Dancer och lät dem vara inne en stund. Curri behöver äta upp sig lite, hon börjar tunna ur på överlinjen. Och lilla Miss Dancer passade på att sova lite inne på box <3
Dancer1

På kvällen tog vi in Cuba och Aragorn. Då hade Nicklas passat på att gjuta lite golv i dörröppningen så vi kunde inte gå in i en box utan fick pyssla lite utanför stallet. Där och då visade Aragorn på rätt så mycket egen vilja när vi skulle först smörja mule och sedan raspa lite på fossingarna … haha lilla killen <3

I går red Emma i det stora ridhuset på Runsten med Prinsen. Och ojoj ojoj vad fin han var 😀 Jag hoppar verkligen att han behåller sin fantastiska formtopp nu ända fram till SM. Han är så fin så fin så det är banne mig inte klokt!! En mer ridbar 4-åring får man leta efter … eller nä en mer ridbar PONNY får man leta efter.

prinsen_kg-traning4