Vi fortsätter

Nu har snart alla hästar på gården löshoppats i helgen 🙂 Riktigt riktigt roligt och var och en på sin egen nivå. Allt från ca 20cm för Nido (som är triangelmärkt) upp till 130cm för tävlingshästen Calle.
Alla utom undantag har tyckt det var jätteroligt, alla har bjudit mot hinderna och ingen har vägrat hoppa eller på annat vis visat att det inte var roligt.

Lite filmer:


För ett år sedan

För ett år sedan tog jag adjö av mitt livs hjärteponny <3 – den vackraste av alla vackra svarta skönheter

Elphins Roquefort RP 174
rocky_sundby4

och idag fick vi hem min andra hjärteponny – Nidorino – det känns BRA <3
nido_sundby1

För ett år sedan slet jag nästan ihjäl mig själv, min man och en god vän – på det förra stallet. Tänk så mycket slit och så absolut INGENTING jag fick för det. Det finns vissa människor man verkligen verkligen ska passa sig för och tänk vad svårt det är att förstå det i början.

Tunga dagar

Det är lite tungt just nu …

Fina Zammie som är borta för alltid </3
Vi har nu plötsligt för lite hästar på gården – svårt att få ihop det så alla har en bra kompis. De som har Nido på lån älskar honom gränslöst och vill inte för allt i världen bli av med honom så jag kan ju inte ta hem honom. Skulle behöva en liten snäll valack som kan gå som sällskap till gamla Tvistur.

Nu i dagarna är det 1 år sedan vi kastrerade Rocky och han fick flytta till sitt nya hem. Mitt hjärtas fina ponnyprins <3

DSC_5651 rocky_j&J_1

För ett år sedan

I början på mars förra året så sa vi adjö till vår vackra sago-ponny Nido – han fick flytta hemifrån för att vara sällskapshäst till den lite sjuka och allmänt deppiga ponnyn Zingo. Tänk ändå att det fanns en uppgift i Nidos liv 😀 <3 Jag saknar honom och hoppas att det finns möjlighet för honom att få komma hem hit till gården snart!

Lille-Prins hade hovböld och var tvungen att stå inne på box – inte kul sa Prinsen!
Alida och Emma tävlingsdebuterade och det gick strålande 🙂

I slutet på månaden gick Rocky och blev segerhingst för andra gången i sitt liv. Vi visade honom på SWF´s kvalitetsboksvisning och han fick rekordhöga 44 poäng. Fantastiska ponny <3

Åhh vad jag saknar mitt hjärtas ponny <3
Hingstvisningen-Vetlanda

Tacksam

Tänk ändå … vår vackra lilla sagoponny som inte ”dög” något till, trasig innan fyllda 9 år 🙁 men ändå fanns där en vettig uppgift i livet – sällskap åt en annan c-ponny Zingo. De som fått låna Nido är såååååå tacksamma och glada över Nido. Deras ponny stod uppstallad en bit hemifrån och ville inte riktigt bli helt frisk, stod ensam i en liten hage med lera upp till knäna. Vi fick kontakt och nu har de tagit hem honom – han och Nido går i en underbar skogshage (utan skymten av någon lera, om det så regnar konstant fram till midsommar), de har varandra och kommer att få såå mycket underbar uppmärksamhet.
Jag tror detta kommer bli en solskenshistoria <3

Hej då sago-ponnyn

nidoponken

Idag har vi kört upp Nido till Vaxholm. Han ska vara sällskap åt en annan c-ponny – Zingo 🙂 Vi hoppas att detta blir bra – annars får han komma hem igen <3
Det känns i hjärtat att lämna bort vår vackra sago-ponny Lilla Grå <3

Veckan som gått

Oj nu var det länge sedan jag skrev igen :/ Jag är hopplös …

Vi har haft en lugn vecka. Tränat för Ann som vanligt på tisdagar, Emma har provat att hoppa på Alida, jag har pysslat med den extremt tjocka Cuba 😀 … ja och så har veckan gått.

I söndags packade vi in LillePrins i transporten och åkte till Täby för den riktiga tävlingsdebuten. Han var så duktig 😀 Drygt 60% av en mycket sträng domare och en 4e plats mot alla vuxna duktiga ponnyer 🙂 Fina LillePrins!

I lördags kom en kille med metalldetektor till stallet och vi letade igenom Rockys hage – tur var det för vi fann några till likadana spikar som den han trampade på. Plus en del andra fynd – de var ännu äldre och låg rätt djupt begravda.

Nu har barnen sportlov och vecka som kommer är fylld med roliga häst-aktiviteter 🙂 Idag ska tjejerna i stallet rida ut i den härliga solen tillsammans. I morgon ska vi på vattenträningen med Rocky, hoppa lite i Runstens ridhus och på dressyrträning med LillePrins. På onsdag ska Emma till frisören. På torsdag går vi till ridhuset på Runsten igen och i helgen ska vi åka till Waxholm för ett titta på ett ev. nytt hem till Nido. Han ska alltså INTE säljas utan bara lånas ut som sällskap 🙂

cuba_dag230
Här är en mycket tjock Cuba med mindre än 100 dagar kvar

nido-bus nido-bus2 prins_nido-bus1 prins_nido-bus2 prins-bus rocky_hagen

Mål för 2014

Cuba: förhoppningsvis ett friskt och fint litet föl och sedan ombetäckning – denna gång med Rocky 🙂

Nido: förhoppningsvis få fortsätta vara ohalt och en lycklig ponnyskrutt

Rocky: förhoppningsvis helt återställd och i så fall hinna göra någon start innan året är slut MEN bara under förutsättning att allt går som det ska – vi har inte bråttom – huvudsaken är att han blir helt bra.

Prinsen: Dressyr: kvala till ungponnySM för 4-åringar. Krav: lägst 64% i 2 ritter i lägst LC i lokal eller regional klass eller ungponnyklass. Hoppning: starta lokal LD CR innan sommaren, starta och förhoppningsvis nolla LC avd B innan året är slut. För övrigt fortsätta utbilda och miljöträna honom efter bästa förmåga.

Höga berg och djupa dalar

Vilken sjuk helg … ett pendlande mellan höga berg och djupa dalar och ett stressat bilåkande.

I torsdags på eftermiddagen åkte jag och Emma ut till stallet för att mocka åt Rocky, promenera med honom och fixa det sista innan vi skulle åka till Globen för att se Agria Allsvenskan. När vi går ut på lösdriften för att kolla att allt var okej med Kakan så upptäcker vi att hennes ena bakben har djupa sparkmärken och hon vill inte gå 🙁 Så fort vi fick inne henne i stallet och ljuset så ser jag att detta är inget vi klarar själva. Bara att ringa kliniken, lasta ponnyn och åka iväg. Väl där röntgas hon och det är inga skador på skelettet, dom provtrycker knäleden och det är också okej. ”Bara” en riktigt äcklig sårskada, full med lera från hoven som sparkade henne. Hon blir kvar på kliniken 🙁

Dagen efter, fredag åker vi till stallet på morgonen, sedan direkt till Globen för att först gå en sväng inne på ridsportsmässan och sedan kolla på lite hoppning och kvällsföreställningen. Jag hann sitta ner i 20 min sedan ringer dom från stallet – Nido har fastnat med ena framskon i täcket på sin hagkompis och har stått på tre ben i flera timmar. Några pensionärer har gått förbi och sett detta, sprungit in i stallet och letat reda på en kniv, gått ut i hagen och skurit bort en bit på täcket så Nido kan sätta ner benet. Han var helt genomsvettig stackarn. Dagens första hjälte är helt klart hagkompisen som inte fått panik och inte sprungit iväg utan snällt stått stilla och väntat. Dagens andra hjälte är de två pensionärerna som utan att tveka går in i främmande flock med hästar och räddar livet på en.
För oss blev det bara att slänga oss iväg till stallet, på vägen ringde jag vet som rådde mig att kyla hans ben. OM det skulle vara någon skada, trodde hon mest på senskada för att han sått fast och hoppat runt och kanske vridit om. När vi kommer fram till stallet finns där nästan inget vatten – så jag kylde med ett tjockt, tjockt lager med kyllera istället. Han får gå i sjukhage några dagar och bo inne på natten. Stackars stackars lilla Nido. Tänk bara vad som kunnat hända. Jag tycker att det är inte mindre än ett mirakel att han fortfarande finns hos oss!

Vad är det som hemsöker oss? Varför har vi sådan extrem otur just nu?

Lördag morgon var tanken att vi skulle åka och kolla på ponnyküren 😀 (älskar ponnykür!!) men vad händer – jo jag vaknar med migrän och orkar inte upp 🙁 Någon timme senare åker vi istället till stallet. Nido är fin i benen och verkar bara en aningens trött. Efter någon timme i stallet åker vi till Globen för att gå på rundtur bakom kulisserna – det var riktigt roligt! Och vi såg massor med ryttarkändisar 🙂 Sedan till stallet för att mocka åt Rocky igen (och gå promis med honom och Nido) och så hem för att laga mat och äta middag med min pappa 🙂 Och sedan tillbaka till Globen för att se hoppningen på kvällsföreställningen. MYCKET MYCKET ROLIGT!!
Där träffade vi också Nizzes nya ägare – det var jätteroligt och dom är såå nöjda med Nizze. Allt gick bra med honom och han mår jättebra 😀

Idag har vi varit nästan hela dagen på Globen – dock såklart har vi också varit i stallet, men faktiskt bara en gång. Det är första gången sedan Rocky gjorde illa sig som jag bara varit i stallet en gång. Känns inte bra 🙁 Men men han överlever nog.

Vi har verkligen haft helt underbart roligt denna helg samtidigt som det har varit enormt stressat att åka fram och tillbaka så mycket och så det jobbiga med en till skadad ponny (som vi inte ens själva äger).

Vi har haft superbra platser och Emma har fotat massor – tror hon tog nästan 1000 bilder … jag lovar att bjussa på några sedan när hon har redigerat, sorterat och slängt 😀