Höga berg och djupa dalar

Vilken sjuk helg … ett pendlande mellan höga berg och djupa dalar och ett stressat bilåkande.

I torsdags på eftermiddagen åkte jag och Emma ut till stallet för att mocka åt Rocky, promenera med honom och fixa det sista innan vi skulle åka till Globen för att se Agria Allsvenskan. När vi går ut på lösdriften för att kolla att allt var okej med Kakan så upptäcker vi att hennes ena bakben har djupa sparkmärken och hon vill inte gå 🙁 Så fort vi fick inne henne i stallet och ljuset så ser jag att detta är inget vi klarar själva. Bara att ringa kliniken, lasta ponnyn och åka iväg. Väl där röntgas hon och det är inga skador på skelettet, dom provtrycker knäleden och det är också okej. ”Bara” en riktigt äcklig sårskada, full med lera från hoven som sparkade henne. Hon blir kvar på kliniken 🙁

Dagen efter, fredag åker vi till stallet på morgonen, sedan direkt till Globen för att först gå en sväng inne på ridsportsmässan och sedan kolla på lite hoppning och kvällsföreställningen. Jag hann sitta ner i 20 min sedan ringer dom från stallet – Nido har fastnat med ena framskon i täcket på sin hagkompis och har stått på tre ben i flera timmar. Några pensionärer har gått förbi och sett detta, sprungit in i stallet och letat reda på en kniv, gått ut i hagen och skurit bort en bit på täcket så Nido kan sätta ner benet. Han var helt genomsvettig stackarn. Dagens första hjälte är helt klart hagkompisen som inte fått panik och inte sprungit iväg utan snällt stått stilla och väntat. Dagens andra hjälte är de två pensionärerna som utan att tveka går in i främmande flock med hästar och räddar livet på en.
För oss blev det bara att slänga oss iväg till stallet, på vägen ringde jag vet som rådde mig att kyla hans ben. OM det skulle vara någon skada, trodde hon mest på senskada för att han sått fast och hoppat runt och kanske vridit om. När vi kommer fram till stallet finns där nästan inget vatten – så jag kylde med ett tjockt, tjockt lager med kyllera istället. Han får gå i sjukhage några dagar och bo inne på natten. Stackars stackars lilla Nido. Tänk bara vad som kunnat hända. Jag tycker att det är inte mindre än ett mirakel att han fortfarande finns hos oss!

Vad är det som hemsöker oss? Varför har vi sådan extrem otur just nu?

Lördag morgon var tanken att vi skulle åka och kolla på ponnyküren 😀 (älskar ponnykür!!) men vad händer – jo jag vaknar med migrän och orkar inte upp 🙁 Någon timme senare åker vi istället till stallet. Nido är fin i benen och verkar bara en aningens trött. Efter någon timme i stallet åker vi till Globen för att gå på rundtur bakom kulisserna – det var riktigt roligt! Och vi såg massor med ryttarkändisar 🙂 Sedan till stallet för att mocka åt Rocky igen (och gå promis med honom och Nido) och så hem för att laga mat och äta middag med min pappa 🙂 Och sedan tillbaka till Globen för att se hoppningen på kvällsföreställningen. MYCKET MYCKET ROLIGT!!
Där träffade vi också Nizzes nya ägare – det var jätteroligt och dom är såå nöjda med Nizze. Allt gick bra med honom och han mår jättebra 😀

Idag har vi varit nästan hela dagen på Globen – dock såklart har vi också varit i stallet, men faktiskt bara en gång. Det är första gången sedan Rocky gjorde illa sig som jag bara varit i stallet en gång. Känns inte bra 🙁 Men men han överlever nog.

Vi har verkligen haft helt underbart roligt denna helg samtidigt som det har varit enormt stressat att åka fram och tillbaka så mycket och så det jobbiga med en till skadad ponny (som vi inte ens själva äger).

Vi har haft superbra platser och Emma har fotat massor – tror hon tog nästan 1000 bilder … jag lovar att bjussa på några sedan när hon har redigerat, sorterat och slängt 😀

1 svar på ”Höga berg och djupa dalar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.