Olycka

Det blev inte mycket gjort igår inte … vet inte ens vad jag ska skylla på. Visserligen är förkylningen inte hundra bra men speciellt sjuk är jag ju inte. Jag virkade klart en duk … räknas det 😝

På kvällen sitter Emma och jag i soffan och kollar dressyren och ser fram emot att få se Charlotte Dujardin för första gången på länge. Vi beundrar henne enormt och det är en fröjd att se henne rida. Nicklas är ute och klipper gräset – ridbanebelysningen fick lov att vara på så han skulle se något. Plötsligt kastas dörren upp och Nicklas kommer instörtande med handen för huvudet. Han blöder och det rinner blod om huvudet på honom. JÖSSES 😳

Han drar åt sig en handduk och trycker mot huvudet och jag får honom att lägga sig ner i soffan. Han babblar om klippskären från vad jag trodde var traktorn – då pratar vi stora grjejor, det är en betesputs och väger hur mycket som helst. Försöker få ur honom om han fått putsen i huvudet men som tur är har han ”bara” gått rakt in i skären och det är inte ens putsen utan den lilla sittgräsklipparen. Phuu 😱
(Nu undrar ni förstås hur man kan gå in i gräsklipparskär med huvudet. Rimlig undran. Han hade hissat upp gräsklipparen med hjälp av traktorn, för att kolla hur det såg ut under, dvs hur skären såg ut.)

Jag ringde till sjukvårdsupplysningen för hur vet man om ett sår behöves sys eller inte. Fick bra svar och jag tyckte inte han behövde åka in. Själv var han orolig för smuts och då sa jag att jag har ju rengöringsgrejor motsvarande en mindre hästklinik inne i stallet. Men då oroade han sig över ärr i pannan osv. Så han åkte, faktiskt själv, in till närakuten för att be dem kolla. De ansåg inte att det behövde sys så han kom hem igen och jag gjorde rent och plåstrade om. Jag VISSTE jag skulle få användning för alla de där sårvårdsgrejorna jag köpte 😂😂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.