Var ska jag börja

Min nacke har inte blivit bättre, snarare sämre. Känseln i huden på övre delen av bröstkorgen, upp mot halsen och örsnibben är borta (på höger sida). Mycket obehagligt. I måndags hade jag tid hos naprapaten igen och när jag förklarade hur allt kändes så ville hon att jag skulle träffa en ortoped. Så hon ordnade en tid åt mig till tisdagen, igår. Läkaren tror att jag har diskbråck i nacken 😩 😳 så han skickade mig till en MRT. Den kan dröja lite men under tiden ska jag se till att hitta en sjukgymnast el likn. Jag fick också starka smärtstillande utskrivet.

Smärtstillande hjälper faktiskt – vilket både är en välsignelse men också gör det hela såå mycket svårare när man är som jag är. Det är minst sagt en utmaning att INTE göra allt man är van vid, när man faktiskt inte har ont …
Just nu hjälper en enda tbl och smärtan är helt borta i några timmar men helt uthärdlig i upp till 8 timmar.
Lite svårt att veta vad man får göra och vad man inte får göra – läkaren var inte jätteinsatt i häst/bonde-livet om man så säger. Tunga lyft är ju uteslutet, självklart. Men ridningen tror jag nog inte ska vara skadlig. Cykla tyckte inte min naprapat att jag skulle göra just nu i alla fall.

Så nu blev plötsligt hösten och vintern lite annorlunda mot vad jag hade tänkt mig. Nu är det ju på intet sätt så att jag ska sitta i soffan hela hösten/vintern men lite mindre jobb får det nog lov att bli. En aningens stressande att veta att man inte kan göra allt man eg. är tvungen till. Tur Emma är så duktig som hon är! ❤❤

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.