En olycka kommer sällan ensam :(

Som ni ju alla vet så trampade Rocky på en spik – det är nu 1 1/2 månad sedan, den 1 nov, och ganska så exakt en månad senare, torsdagen den 28/11 så fick lilla låne-ponnyn Kakan en rejäl spark på ena bakbenet och hamnade på kliniken i 10 dagar. Bara dagen efter fastnade finaste Lilla Grå i hagkompisens täcke och fick stå på 3 ben i flera timmar. Men inte nog med det – i söndags blev Prinsen sparkade på skenbenet vänster fram så vi fick åka till Strömsholm 🙁 Som tur var inget brutet men en blödning i sträcksenan. Boxvila för den sista ridbara ponnyn i familjen 🙁

Mina dagar består av ca 4 timmars extra arbete varje dag för att ta hand om tre stycken boxhästar.
Förmiddagar: Mocka alla tre boxar ca 15-20 min/box = 45-60min
Promenad med tre st a 15 min/st = 45 min
Förbereda allt foder = 30 min
Kyla Prinsens ben och linda om alla fyra = 15 min
Totalt: 2 tim 15 min – 2 1/2 tim

Eftermiddag:
Rengöra Kakans sår = 45 min
Promenera med tre st a 15 min/st = 45 min
Kyla Prinsens ben och linda om alla fyra = 15 min
Mocka två boxar igen = 30 min
Totalt: 2 tim 15 min

I vanliga fall skulle man mocka två boxar och förbereda foder för två hästar = 40 min

Och ovanpå detta – de skyhöga veterinärräkningar och det faktum att Emma inte har någon häst att rida, träna och tävla.

Schack har jag hört ska vara kul eller varför inte frimärkssamling …

14 svar på ”En olycka kommer sällan ensam :(

 1. Jag har en bra grundplåt om du bestämmer dig för frimärkssamlande….
  Men mest hoppas jag att det vänder så du kan känna glädje av dina pållar igen!

 2. Det är helt otroligt vilket otur ni haft! Man kan tycka att det får vara nog nu. Håller alla tummar och tår för att det vänder snart, helt nyss! Styrkekramar!

  • Tack Tolla 🙂
   Om ni vill komma och bara pyssla med en häst så är ju Nido världens snällaste att hålla på med och han rids ju inte. Han kan behöva lite klappar och pussar 😀

 3. Usch det är så orättvist! 🙁 Hur kan en och samma familj drabbas av allt detta på så kort tid? Men snart vänder det och då är ni på gång igen! Och är ni i behov av en fin men lite nipprig D-ponny så vet ni var det finns en! 😉

  • Haha – ja tack du men nä … vi har ju redan ett gäng här hemma – fler än vi klarar av nu när alla är oridbara och behöver enorma mängder omvårdan och veterinärbesök 🙁

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.