Fölbox

I vårt stall har vi inte någon fölbox. Min tanke har varit att Cuba ska föla ute i vår ligghall. Ett problem med den idén är att hur ska jag få henne att välja att lägga sig just i halmen och inte någonstans på gräset. Så vi byggde en fölbox inne i ligghallen:

folbox1 folbox2

Vi ska sätta dit en ”dörr” också och så småningom – när jag tror att det snart är dags – stänga in henne där på nattetid. Och då ska jag också börja sova i stallet 🙂
Det blev himla fint och det verkar som att Cuba redan på engång installerade sig och tycker att det är mysigt där inne. Hon går gärna dit och hänger när det regnar, sover en stund på morgonkvisten. Och varje kväll innan jag åker hem slänger jag in lite kraftfoder och lite hösilage. Så att hon ska vilja vara där.

Så här såg det ut, lite tidigare i kväll:
cuba_folbox

3 svar på ”Fölbox

  1. Shit vad stor hon är om magen! Tycker att Mino är stor och när hon rundar öppningar illa så slår magen i saker, men kan tänka mig att Cuba har det ännu svårare.
    Håller tummarna för att frisk fölis ska komma ut lätt och fint 🙂

    • Jag har faktiskt inte sett henne slå i magen en enda gång 🙂 Hon är rätt smidig och på just den där bilden ser hon extrem ut. Man upplever henne faktiskt inte alls så stor. Lite långsam har hon blivit och hon vilar mycket mer än hon gjorde för bara några veckor sedan. Men det kan man ju väl förstå.

      Jag håller tummarna för både Mino och Cuba! Jag tycker det skulle vara roligt att komma ut och hälsa på dig, Mino och lillräkan senare i sommar. Och du är hjärtligt välkommen att komma och titta på båda mina fölisar när de väl har kommit hem. 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.