Frånvarande

Nu har det varit tyst från mig ett tag. ”The short version” är att jag har jobbat på 😀 Den lite längre versionen innehåller bland annat misstänkt diskbråck i nacken som visade sig vara något mycket ”bättre”, MÄNGDER med roligt arbete med hästarna, föl-vaka osv osv.

De sista dagarna innan Nicklas kom hem från USA så blev jag jättedålig. Jag fick fruktansvärt ont i höger arm och höger ben. Först misstänkte man diskbråck eller diskutbuktning i nacken men eftersom smärtorna gav med sig efter 3-4 dagar så blev istället diagnosen att jag drabbats av en ovanligt stark behandlingsreaktion från en naprapatbehandling. Jag har problem med två fingrar och det var dessa två jag fick behandlade hos naprapaten. Hon tror att det sitter någon slags muskelspänning i bröstmuskulaturen som ”täpper” till nerverna nere i två av fingrarna.

När de smärtorna släppt blev jag oemotståndligt sugen på att jobba hårt igen – så jag byggde raskt färdigt några vårhagar och färdigställde också en av sommarhagarna (där halva staketet hade ramlat ihop under höster/vinter. Vi har också ägnat oss åt att avmaska några av hästarna och då låter vi dem bo inne på natten och ut i en sjukhage på dagen så vi kan mocka bort allt efteråt. Därför kan vi inte avmaska många åt gången utan tar det en och en istället.

Curri spricker snart och Cuba är rätt stor hon också 😀 Idag den 29 april är Curri på dygn 330 och Cuba på dygn 300. Curri går själv i ”föl-hagen”. I den hagen finns den fina fölboxen som hon flitigt använder som både toalett och ”säng”. Jag har satt upp en övervakningskamera och ställer klockan på mellan 2-3 timmars intervall på nätterna. Det är rätt dålig upplösning eller skärpa eller hur man nu ska uttrycka sig, när det är mörkt ute och i natt vid ett tillfälle så trodde jag faktiskt att det hade kommit en liten fölis så jag upp i hagen för att kolla men icke … snöpligt. Hade varit roligt om den lill* ville komma ut nu 😀

curri-dygn329
Borghof´s Corintje på dygn 329

En annan sak som hänt är att Exsus Miss Dancer har åkt till sin nya ägare – Sofie nere i Skåne. Det gick jättebra och hon har så smått börjat acklimatisera sig i ett liv utan mamma och de två extramammorna hon hade här. Den nya ägaren är mycket nöjd med hur tillgiven och social hon är. Känns så roligt att jag har lämnat ifrån mig en åring som är så välhanterad och trevlig som Miss Dancer <3

Missdancer_12
Vackra Exsus Miss Dancer född 2014, e: Speyksbosch Dancer u: Borghof´s Corintje

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *