Otrolig

Vi har fina lilla Poohlia här på inridning. Vi började med att longera och befästa alla kommandon, framåt och bakåt. Det gick fort – detta hade hon gjort förut. Sedan var vi ju tvungna att ha en sadel – de vi hade här hemma passade inte så jag köpte en begagnad. Den kom hem och vi fick för oss att hon även behövde en svanskappa. Detta skulle vänjas in. Så fick hon en hovböld och ja, veckorna gick lite.
När jag kom hem från Dubai var det då äntligen dags att hoppa upp i sadeln. Vi började det passet med att longera ur henne lite energi. Sedan hoppade Emma upp och det var verkligen *no big deal* för den lilla damen. Hon är verkligen cool. Jag höll henne i en longerlina och följde med hela tiden. Emma övade stopp och start och lite svänga.
Däremot gillar Poohlia verkligen inte bett.  Det kändes lite som att hon hade mer fokus på det som sitter i munnen än att någon sitter på hennes rygg.
De följande ridpassen provade vi lite olika bett men ungefär lika dåligt resultat. Tills slut bestämde vi oss för att strunta i bett och rida in i micklemträns utan bett.

Efter fyra gånger i sadeln så skrittar Emma runt på ridbanan helt utan mig. Otroliga lilla Poohlia <3

poohlia-micklem

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *