§16-tillstånd

ÄNTLIGEN!!! har jag fått mitt §16-tillstånd. Det tillståndet som gör att jag har rätt att driva stallet, aveln m.m som företag. Det är Länsstyrelsen som beslutar om tillstånd. Först skriver man en ansökan om exakt vad och i vilken omfattning man vill ha tillstånd. Man får ange vilken typ av utbildning man själv har, ange mått på allt i stallet, ligghallen m.m.
Sedan kommer LS ut på besök och mäter själva, kollar runt om det finns något som kan vara farligt och så ställer de ungefär en miljon frågor. Det verkar vara lite olika från handläggare till handläggare och det verkar skilja en hel del åt var i landet man bor.

Efter några veckor fick jag ett protokoll hem där det stod vilka brister de hade upptäckt och så en tid innan vilken jag vara tvungen att ha åtgärdat dessa brister. Den tiden fick jag lov att överklaga då jag fick brevet bara några dagar innan jag skulle vara klar och det var ju såklart inte rimligt någonstans. Jag fick till den 29 feb. på mig. Som tur var hade vi ju redan byggt ligghallarna. Men det blev ändå rätt tight – eftersom det var rätt stora saker som vi behövde åtgärda. Det var inte så många men rätt omfattande.

Bristerna: utstickande block vid boxarna
ingen tilluft i varje box
för smala ingångar i varje box (4st)
för smal ingång in till stallet
för klena galler i och mellan boxarna
för smala stallgångar framför två av boxarna

Så här blev det:

ventilation_fonstergaller_box3_1 saloons-dörr-uppsatt galler_box1 DSC_8677
Ventilation_box2_2
boxdörrar_bygge_2

Nu håller vi på och målar allt omålat 🙂 Det blir så himla fint. Vi har köpt en dörr som ingång i stallet och den ska förstås också målas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.