Om att ta chansen

Jag har under en tid känt att jag skulle vilja ha ett swb-sto till avel. Har letat lite planlöst på hästnet, Facebook och bland vänner/bekanta. Lagt ut lite trådar att jag letar. När jag hittat något har jag frågat vänner som är mer insatta än jag om stammen är något att ha. Även om jag inte visste EXAKT vad jag ville ha så visste jag ändå att jag ville ha något riktigt, riktigt bra! Inte bara ta första bästa utan vänta tills jag hittade helt rätt. Under tiden jag letade smalnade mina önskningar mer och mer.

Sedan en vacker dag så pang slog hon ner som en bomb ??

Sådana ston är nästan aldrig till salu och är de till salu så är de antagligen gamla eller nyfödda. Så när chansen slog mig i huvudet tog jag den – med hull och hår:

Honeycrunch_1 Honeycrunch_2
Honeycrunch_3

Honeychrunch for U född 2011 e: Zuidenwind x Rosseau x Jazz
Uppfödare: Stuteri Ugglarp
Honey eller lilla Äpplet (som jag nog kommer kalla henne) är ett ** selektions-sto

Hon kommer hem till oss om någon vecka eller två och hon ska betäckas med:

for-ormance_1
For-Romance_2
ForRomance-3

For Romance född 2009 e: Fürst Romancier x Sir Donnerhall I x Don Schufro

Nu börjar en ny tid i livet, en ny resa. Detta är en dam som kommer tvinga mig ur min bekväma bubbla med lätta små enkla ponnyston. En dam som är stor och har mera nerv och känslighet än vad jag är van vid. Jag kommer såklart att klara det också och det ska bli såå roligt.

10 svar på ”Om att ta chansen

  • Tack Malin 🙂
   Storhästvärlden är vi ju redan i eftersom Emma har två tävlingshästar men avel med storhäst är nytt 🙂 Mitt lånade ponnysto ska betäckas med en swb-hingst men där förväntar jag mig ändå en ponny-avkomma.

 1. Vilket fint sto, vad kul att du tar dig an en ny utmaning, vårt sto som är mamma till våra 3 hästar är oxå ett **selektionssto ? men ägs numera av Karolina, det fick räcka med 3 st avkommor för mig o Kim, varmt lycka till med SWB aveln, kommer gå kanon, vårt sto är en fantastisk mamma ( dräktig m 8:e avkomman i år) mkt bättre än som tävlingshäst

  • Tack Mari
   Ja ni har verkligen lyckats få fram tre fantastiska hästar!! Jag kommer dock inte avla för min egen skulle utan avkommorna ska säljas 🙂 Mitt ”lilla Äpplet” har redan en son, och var en bra mamma så jag har goda förhoppningar inför framtiden!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.