Nytt år nya möjligheter

År 2017 var ett tufft och jobbigt häst-år för oss och det har speglat av sig på bloggen. Men nu är det nytt år och nya möjligheter och jag har gett mig själv ett nyårslöfte – jag ska sköta om min blogg bättre!

Eftersom jag gärna glömmer 2017 vad gäller hästar så tänker jag inte ens göra en summering, som jag alltid gör. Istället tänker jag skriva lite om planer och funderingar inför 2018 😃

Vi har fått ett nytillskott bland hästarna – Annies Delight d-ponnysto 9 år. Det är en ponny som Emma har köpt, ska utbilda och sedan sälja till ett bra hem. En mycket trevlig ponny som inte har gjort så mycket men är supersnäll och rör sig riktigt trevligt.

Annie och Belle ska åka iväg och mätas – förhoppningsvis redan nästa vecka. Vi står som reserver till mätningen så vi får se hur det blir.

I slutet av veckan åker Honey till sitt nya hem och därmed ska Rowena klara sig utan sin mamma. Det är inte utan att det sticker lite i hjärtat. Det som är bra är att hon är så trygg i sin flock och det är bara en enda häst som försvinner. Vi förbereder henne genom att ta in båda fölen (åh just det – de räknas som åringar nu) i stallet varje dag i några timmar. Då sinar Honey lite grand också innan det är dags att åka.

Pandora är fortsatt till salu men ingen har hört av sig. Hon har växt MASSOR och är nu en av de största jag har fött upp – bortsett från Rowena då såklart. Fortsatt helt fantastiskt psyke på den tjejen.

I början på febr. kommer en ponny hit på Hästhotell när ägaren åker på semester. Det är en son till Rocky som Emma också ska rida under tiden den bor här. Det ska bli såå spännande!

Den 17-18 mars är det bruksprov som gäller för Bitcoin … spännande, håll gärna en tumme!

Sedan är vi snart framme vid det första fölets ankomst. Tulci är beräknad till 1 april men jag misstänker att det drar ut lite på tiden. I alla fall om vädret inte är tipp-topp. Den 19 april är Cuba beräknad och hon har ju hittills alltid fölat runt 330-335 dygn. Poohlia är sedan beräknad den 11 maj. Första gången vi väntar tre föl – vi får väl se om jag ångrar mig senare i vår … 😜😜

Resten av året får vi väl se. Just nu mitt i vintern så känner jag mest för att minska ner hästantalet. Jag vet att jag kommer känna annorlunda när våren väl kommer. Däremot känner jag att jag skulle vilja ha lite fler boxar, så att möjligheten att stalla in några av lösdriftshästarna, finns.Vi får helt enkelt se vad 2018 har att ge oss 😃

2 svar på ”Nytt år nya möjligheter

  1. Äntligen är du tillbaka!! Har längtat efter att få läsa om hur ni har det.
    God fortsättning och hoppas verkligen att 2018 blir ett toppenår.
    Hälsa alla! Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.