Skåne-landet

Så nu är jag hemma från skåne-landet igen. Det var supertrevligt. Bruksprovet var roligare i år än förra året. Tror det mest har att göra med att jag faktiskt kan lite mer än förra året. Jag vet ju att det tar tid att lära sig men under tiden är det roligare med ponny-avel … eller jag kanske kommer tycka det resten av livet, vad vet jag 😂

Jag åkte tåg ner på tisdagen och gissa vad? Jo såklart tågkaos på grund av mängder med snö. Så jag kom ner flera timmar senare än vad som var planerat. Det gjorde dock inte så mycket för vi hade inget planerat för tisdagskvällen. På onsdagen åkte vi tidigt till Flyinge och kollade när 4- och 5-åriga hopphingstar hoppade med egen ryttare. Det var roligt och jag hittade ffa två som jag gillade lite mer än de andra. På eftermiddagen åkte jag och Charlie till Klippan och åt sen lunch och sedan hem för att fixa lite med hennes hästar. Sedan hann vi med en kort stund på soffan också 😜 innan det var dags att styra kosan mot Ugglarp Gård och en föreläsning/kurs om hästens tänder och foder. OTROLIGT intressant och givande föreläsning. Verkligen superbra genomförd och med riktigt bra innehåll. Jag lärde mig massor!

På torsdagen jobbade Charlie men jag fick låna hennes ena bil så jag åkte en sväng till Flyinge och kollade på 4- och 5-åriga gångartshingstar med egen ryttare. Även där hittade jag två som tilltalade mig mycket. Den ena blev sedemera bruksprovsvinnare

På torsdagskvällen var det dags för nästa kurs – fölning och föls sjukdomar. Otroligt intressant och mycket bra kunskaper att ta med sig inför fölnings-säsongen.

Tidigt på fredagsmorgonen åkte jag tåget hem igen.

TACK skåne-landet för denna gång och ett stort TACK till Charlie och Magnus för deras gästfrihet ❤

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.