Lektion nr 2

Igår, fredag, kom Ida hit och höll lektion nr två i long-reining. Åhh så roligt och åhh så svårt!

Först fick jag visa det jag hade övat på i veckan. Det gick bra och vi fick lite beröm. Sedan var det dags att börja med trav. Hästen ska trava så långsamt så att jag kan gå 🙈 Ehhh … går kanske an om man antingen är väldigt lång med långa ben eller har en häst med korta ben … ehh det har inte jag. Vare sig långa ben eller häst med korta ben 😩 Det betyder att det blev väldigt svårt. Fast egentligen ska detta inte spela någon roll för det som ska hända är att hästen ska trava långsamt och sätta sin långa ben långt under sig. Jodå – det ska vi öva på för inte gick det bra inte. Men okej efter många försök så hittade hästen en någorlunda okej trav emellanåt. Men då kom nästa problem – styra 😱 I vänstervarv gick det väl okej men i högervarv – ojojoj vad svårt.

Till sist skulle jag göra serpentiner på ridbanan i skritt och vara kvar på samma sida av hästen oavsett vilket håll jag svängde. Det visade sig också vara groteskt svårt, speciellt svängar bort från mig.

Ja nu har jag i alla fall något att öva på i några veckor tills nästa lektion. Detta är i alla fall i särklass det roligaste jag gjort med häst! Det här tänker jag bli bra på! Och sedan ska jag lära alla våra hästar (som arbetas) detta och även använda på alla unghästar innan och efter inridning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.