Värst så svårt det ska vara

att blogga alltså 😝

Ja vad har jag gjort i 10 dagar sedan senaste jag bloggade … ja, jobbat, jobbat och jobbat. Usch så motigt det är med hästlivet när man är inne i gråa, leriga, mörka, kalla december. Just nu känner jag att en häst skulle kunna vara nog, inhyst hos någon, som man behöver åka till en gång om dagen och rida – lite lyxigt sådär. Men så ser ju inte verkligheten ut direkt. Nej det är inte mindre än 12 hästar här som behöver min omsorg. Alldeles oavsett väder och vind.

Emma har semester så jag roddar runt hela kittet by my self. Vilket är rätt så jobbigt men jag får försöka härda ut – jag ska ju ha semester i slutet av jan – början på feb.

Nu har vi hittat ett ridhus dit vi kan åka för att ta lektioner av Ida. Min första gång blir på fredag. Frillan har inte åkt härifrån sedan han flyttade hit så jag kände att jag nog skulle ta och lastträna lite. Det visade sig vara enkelt – han klev rakt på, jag lastade själv. Däremot är han inte helt cool med att så där men jag hinner öva lite till innan det är dags att åka. Och Emma får följa med på fredag (semester eller ej!). Det ska i alla fall blir hur roligt som helst. Kan inte ens komma ihåg när JAG åkte iväg någonstans för att rida för instruktör i ett ridhus 😄😄

Den där spanska hästen vi har – Ibero – han är ju bara för skön. Kommer från Spanien, bara varit här sedan i april, aldrig förr varit med om kyla, mörker och snö men oj vad han älskar att vara ute. Våra hästar går in kl 22 och inte ens då står han vid grinden och vill in. Han kommer inte ens när man ropar utan man får gå och hämta honom 😂
Det enda undantaget är stark vind – då tycker han det är läskigt och vill faktiskt hellre vara inne i sin box.

Jag har hunnit med att rida några ggr med vår nya inackordering. En otroligt trevlig familj som bor här i Nykvarn. Det är den äldsta tjejen i familjen, 12 år, som rider mest. I morgon är det dags igen. Då ska vi se om jag hinner visa någon lite längre runda, innan det blir mörkt. Hoppas det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.