Välkommen

till världen säger vi till Nanas fina lilla hingstföl som såg dagen ljus fredagen den 31 januari, på min födelsedag 🥰

På onsdag kväll kom jag och Emma överens om att dela upp natten mellan oss. Det jag såg under mitt pass var att hon var lite rastlös men inte mer än så. Övriga tecken fanns inte. Natten till fredagen delade vi upp lika – jag hade den senare delen och såg redan vid 5-tidenn på morgonen att det nog inte var så lång tid kvar. Men det kunde lika gärna komma snart som nästa natt. Vid 7-snåret åkte Emma till jobbet och jag låg kvar i sängen och hade koll. Strax efter 7 såg jag att nu jäklars kommer den. Så snabbt på med kläderna och ringde Emma för att säga åt henne att skynda sig hem. När jag kom upp hade hon redan klämt ut halva fölet så jag gick bara in och tog bort hinnorna från mulen och lät dem sedan vara. Nana låg kvar länge så Emma hann komma hem innan hon bestämde sig för att resa sig upp. Strax därpå kom hela efterbörden. Och strax var den lilla hingsten på benen. Han hittade även mjölkbaren rätt snabbt.

Om man ska tro alla papper från Spanien så har den lilla bakats i hela 408 dygn men han betedde sig som vilket normal-bakat föl som helst. Pigg och frisk.

Han är perlino (pärlvit blåögd på svenska) och var inte mer än dryga 2 timmar gammal innan första förfrågningen om köp kom. Efter några dygn fick vi även frågan från Spanien om han var till salu. Planen just nu är att behålla och se om det går att få honom godkänd som avelshingst i Sverige. Det finns ingen dubbelgul svenskfödd PRE-hingst för avel i Sverige.

Han är helt rättställd i benen, rör sig med stora knälyfft i traven och har en stor galopp. Helt orädd och verkar gilla oss människor.

Vi har ännu inte bestämt oss för namn. Temat för vår PRE-avel är ”Sagan om Ringen” men vi kan inte riktigt bestämma oss. Det finns så många fina namn som skulle passa … vi får funder lite till.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.