Välkommen …

säger vi till Exsus Hailey All Star. Sent på kvällen den 21 maj fölade Darling ett alldeles bedråande vackert stoföl som vi kallar Hailey.

Hon kom ganska fort själv upp på benen men sedan tog det ett tag att hitta maten. Vi kunde dock flaskmata en hel flaska och därmed sedan låta dem vara ifred. Vår erfarenhet är att ju mer man hjälper till desto längre tid tar det. Om man bara kan flaskmata lite precis i början så låter vi dem sedan vara ifred och då brukar det alltid lösa sig. Detta förutsätter ju såklart att stoet är okej och inte ett maiden-sto. Dessa vågar man inte riktigt lämna utan uppsikt innan man sett hur de reagerar när fölet väl börjar dia.
Vi har såklart koll i kameran och när fölet varit uppe en stund, lagt sig för att vila och sedan kommer på benen igen, då går vi alltid tillbaka och ser att den verkligen diar, hör att det kommer mjölk och att fölet sväljer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.