Jag är såå dålig

på att uppdatera! Skärpning Pernilla!

Det har gått en månad sedan sist och mycket har hänt samtidigt som det ändå inte händer så mycket eftersom det varmt, hästarna går på bete och ja livet rullar liksom bara på.

Vi har inseminerat både Cuba och Darling. Cuba ej dräktig och det är första gången sedan jag började avla som hon inte tagit sig på första försöket. Men det ska vara en första gång för allt. Och egentligen förvånar det mig inte då hon haft otroligt konstigt och dåliga brunster hela våren. Den första – i april – var bra men sen har det bara varit skit. Då sa Andreas (min semin vet.) att ska vi inte ta och inseminera nu. Men jag sa då att nää, det är för tidigt. Som jag ångrar det nu!

Darling ska kollas den 2 juli – får vi se om det tagit sig. Hon är betäckt med Orchad Zweed – en otroligt fin gulbrun svensk ridponny-hingst, född i Holland på det legendariska Orchad-stuteriet. Om det inte funkar med fryst på Cuba i år så kommer jag byta hingst och då tar jag Zweed på henne också. Han är superfin och passar båda mina ston fint.

Cuba ska tillbaka till seminstationen på torsdag – då får vi se hur det ser ut och om det blir omförsök med Dexter eller byte till Zweed.

Ibland blir saker inte som tänkt – förra årets Cuba-avkomma Exsus Zacharia såldes i januari till en familj som hade tänkt behålla honom som hingst och hade honom som sällskap till sin egen hingst född samma år. Men saker ändrades och han skulle säljas vidare. Jag fick nys om detta och frågade om jag fick köpa tillbaka. Det är bara fem månader sedan han åkte härifrån och jag ville hellre se honom här och själv välja framtida köpare. Så nu är han tillbaka, fina Exsus Zacharia, hingst född 2019 e Daho du Paradis – Orchis Frivaldi – Gimmic:

2 svar på ”Jag är såå dålig

 1. Hej, nu är man här igen några år senare och kan fortfarande inte sluta tänka på lilla Chrisby och undrar om ni har kvar Chrisby?
  Hoppas på svar🥰 Med vänlig hälsning, josephine

  • Hej Josephine, Chrisby är tillbaka hemma hos oss ja. Vi sålde honom för fem år sedan och han har varit på samma ställe hela tiden. Nu som 20-åring skulle de sälja vidare och då frågade vi om vi fick köpa tillbaka honom. Vilket vi fick och han kom hem hit för drygt 2 månader sedan. Han är superfin och sitt helt gamla vanliga jag. Vi har en liten ponnytjej som har sin ponny i vårt stall, som rider honom ungefär varannan dag. Och även hennes lillebror och en annan liten kille rider lite på honom då och då.
   Kakan (vi kallar honom så) går i hage tillsammans med Emmas PRE-valack Ibero PM.
   Jag kommer dock inte ihåg vem du är – av alla hans tidigare ägare? Du får gärna berätta. Och vill du inte berätta här så kan du skicka mail: info@stuteriexsus.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.