Handarbete

Jag handarbetar en hel del, virkar och stickar. Jag har egentligen gjort det hela livet men under delar av livet inte lika mycket som under andra delar. Som jag minns det lärde jag mig virka av farmor och sticka lärde jag mig på syslöjden i småskolan. Min mamma lärde mig brodera. Hon älskade att brodera och gjorde en hel del verkligen fina alster. När jag var ung broderade jag en hel del men numera tycker jag inte att det är så roligt.

Virkning är min stora passion. I perioder blir virkningen som en terapi, när andra saker i livet är lite för jobbigt. Och då blir jag manisk. Kan avverka alster efter alster i en rasande takt.

Det finns ju trots allt en gräns för hur många sjalar, väskor, mössor, vantar, halsdukar man själv har behov av. Och då skänker jag gärna till välgörenhet. Tyvärr är det inte många som betalar vad ett hantverk egentligen är värt. Garn är dyrt och tiden det tar att färdigställa kan ibland vara betydande. Till exempel en sjal: garnet kostar ungefär 400kr och tiden det tar att virka en sjal är runt 15-20 timmar. Tänk då att man tar 200kr/timme. Priset på sjalen skulle då bli 3500kr. Vem skulle liksom betala det?

Förr stickade jag sockor, vantar, mössor osv och skänkte till välgörenhet. Nu har jag en annan ide och det är att lotta ut/auktionera ut ett alster för att sedan skänka till välgörenhet. För inte så länge sedan skänkte jag 4 sjalar till en kvinna som lottat ut dem och pengarna går till Barncancerfonden.

Jag älskar också att skapa i trä – men det får bli ett eget inlägg, en annan dag. Jag har bland annat gjort en hel del häst-hinder.

Här är ett urval av vad jag virkat och stickat de senaste åren:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.