Cuba – the one and only

Jag inser ju att bloggen inte fått höra om vad som hände med Cuba. Ni som följer mig i andra sociala medier vet att hon vandrade vidare den 30/12-2022. Hon var och kommer alltid vara mitt hjärtas ponny. Hon och jag vandrade sida vid sida i 12 år.
12 år då jag gick från att vara så nybörjare men kan bli till att känna att jag hade rätt bra koll på läget. 12 år då jag lärde mig så mycket om betäckning, dräktiga ston, fölning och fölens första tid i livet. Cuba var med mig hela tiden och var en såå stor del av allt jag lärde mig. Hon var det första stoet som jag var med vid fölning och hon var den sista.

Så tillbaka till den 30 dec. Emma skulle fodra em-mat och ringer mig – Cuba är superdålig så hon ber mig sätta på trp för vi måste åka direkt. Det var verkligen akut så jag och Nicklas åker, Emma blev hemma med hundarna. Så ca 2 timmar efter att vi hittat henne i hagen är vi på Strömsholm. De tar ett bukprov och ser att det inte ser bra ut. Diagnosen är någon typ av omvridning av tarmarna och att det enda som man kan göra är att buköppna. Det finns absolut inga garantier att det går att rädda. Jag och Emma hade redan tidigare kommit överens om att en buköppning inte var aktuell. Så det fanns bara ett enda beslut. Jag fick ta farväl ensam och följa henne en sista bit. Sedan åkte vi hem och mitt liv blir sig aldrig likt igen.

Det är så tomt och tyst här på gården. Stona har alltid gått i hagar som man ser direkt från man öppnar dörren till vårt hus. Därmed att även stona haft koll på oss. Och Cuba har ALLTID gnäggat när jag öppnat min dörr och gått ut. Nu finns där ingen häst som gnäggar när jag öppnar dörren.

Cuba fick 6 avkommor:

2014: Exsus Aragorn e Holly´s Cerwin. Har bor hos Marie och Thea och är en ridkompis
2015: Exsus Lucifer e Fredbos Garmin. Han har flyttat runt lite under åren men bott en lång stund hos Ellen nere på västkusten. Nu är han såld till en lite tjej som bor nära oss. I vår ska vi åka och hälsa på. Honom har vi inte sett sedan föl.
2016: Exsus Hope e Ulk d’été. Cubas enda dotter och hon lever inte längre. Hon hann med att få en egen dotter (e Little Finnigan de La Praz) men fick sedan en autnom sjukdom och fick vandra vidare. Innan dess hann hon också med att kvala till ungponny SM i hoppning. Hon visades som föl med fina poäng och gjorde ett riktigt bra 3-årstest.
2018: Exsus Mr Cayman e FS Mr Right. Han bor hos Anna och Klara och vann ungponny SM i gångarter som 4-åring. En helt bedårande fin individ.
2019: Exsus Zacharia e Daho du Paradis. Han finns kvar hos oss.
2022: Exsus Amadeus e Orchard Zweed. Han föddes med något fel på ryggraden och fick avlivas endast 5 dygn gammal.

Exsus Amadeus

Alla avkommorna är lika varandra och hon har präglat dem väl. De är känsliga men vänliga. Har integritet och är alla ganska lika varandra. De flesta blev större än henne själv. Zacharia står nog ut mest där, han lär inte stanna som ponny. 4 bruna och två gula (en gulbrun och en isabell).
Jag tror inte jag hittar ett till sånt här sto. Jag vet inte ens om jag vill.
Ingen kan ersätta Cuba ❤️

1 svar på ”Cuba – the one and only

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.