Nu behöver jag hjälp

Det gick inte så bra för Emma och Nizze igår och nu skulle jag vilja – att ni som är duktiga på dressyr – kollade igenom filmen och hjälper oss förstå vad det är som domaren ser som inte jag och Emma ser och förstår. Jag tycker att hennes ritt är godkänd men hon får bara 57%. Den andra slutan får hon en trea för … :s
Och jag är absolut inte ute efter att ni ska titta och säga att åh vad duktig hon är utan jag vill verkligen ha konstruktiv kritik.

Och ja jag vet – jag filmar ”bakifrån” … men lite ser ni nog ändå 😉

9 svar på ”Nu behöver jag hjälp

  1. Det känns inte bra att kritisera nån man vet är så pass duktig och först och främst – Pernilla – ska hon tävla dressyr så köp ungen ett par riktiga dressyrstövlar!!! Man tävlar INTE dressyr i Tretorn 😉
    Jag undrar vad hon fick för betyg på skrittprogrammet? Om jag får tycka så känns det lite stressat och han taktar ju också till ett par gånger, steget ser trippigt ut och det verkar som att han inte är avspänd alls. Ibland ser det ut som att han går emot handen lite också – inte bara i skritten utan här och där. Skulle vilja se honom sitta lite mer på rumpan ibland.
    Gud vad jag gnäller känns det som… men inte illa menat hoppas jag ni förstår 😉 Ta det som amatörkritik 🙂

    • TACK för kritiken 🙂 Det var ju vad jag efterfrågade!

      Hon vill INTE ha några andra stövlar … har tjatat men icke – Tretorn är det enda! Men hon är ju å andra sidan mest hopp-inriktad 🙂 En del saker går liksom inte att påverkar vad gäller henne. Hennes kavaj är också en hopp-kavaj – Animo. Den fick hon komplimanger om igår 🙂

      Hon fick femmor rakt igenom på skrittprogrammet och vi VET att det är en svag punkt och jobbar på det. För att inte tala om att skrittstegen i de enkla bytena – där kan man prata om hastigt och trippigt 🙁 Men det är så svårt så svårt. Han laddar som bara den …

      Samma med att ”sitta på rumpan” – vi jobbar på det men så illa är det väl inte? Eller är jag för involverad och partiskt? Det finns inga kommentarer om mer samling. Det som hon får ”nerslag” på i både poäng och kommentarer är: öppnorna – för raka och att han öppnar upp sig i formen, slutorna – samma som öppnorna (dock fick hon en 6a på första slutan), all skritt – femmor som sagt och till sist enkla bytena. Den första fick hon en 6a och den andra en 4a.

  2. Igen då… i skritten ska tygeln ut lite så skritten blir friare och inte så bunden (hakar upp mig på skritten märker jag men det är den svåraste gångarten att få till bra).
    I det stora hela saknar jag schvung – det är väldigt prydligt men inget go om du förstår mig… vet inte hur jag ska förklara det bättre.
    Hon har en fin sits, Emma.

    • Haha det där med schvung det säger hennes tränare också. Nizze har en så enorm balans och det är så svårt så du kan inte ana – att rubba hans balans. Sist de hade lektion så försökte de rubba honom och det tog 45 min innan han laddade till och sa ifrån. Jösses 😀

  3. Hon sitter jättefint!

    Men han är alldeles för spänd. Inget shvung i steget och i skritten ser det ut som om han går emot, även travinslag och ojämn bjudning. I galoppen är han ej helt stadig och stannar upp och drar upp huvudet lite då och då, bla i enkla bytet där det är koff. 2. Jag tror att bakdelen kom före i ena slutan och i öppnorna vill man se jämnare tvärning. Blir lätt ganska trippig och det är domarna hårda med i LAP1.

    Träna mycket lösgjordhet, lydighet och att han ska vara stadig!

    • Spänd har vi inte fått någon enda kommentar om däremot trippig skritt – spec i enkla bytena. Och att han öppnar upp sin form i skolorna. Helt rätt att han kom före i den sista slutan – där fick hon endast en 3a.

      Ja det är väl bara att fortsätta träna – vi tränar lösgjordhet och lydighet dagarna i ända haha 😉

  4. H’r kommer jag, hoppidiot som bara gör galoppiruetter i jympaskor 😉

    Känslan jag får är att Emma måste rida honom mer med sitt säte, liksom trycka ur honom stegen, så han får känna sig trygg och säker. Det ser ut som att han inte riktigt vet var han ska var eller vart han ska någonstans.

    Emma skulle behöva pressa med skänkeln (Både över och underskänkel) och verkligen pressa fram honom som en kaviartub. Så hon styr takten med sin takt, speciellt i skritten där han gärna rinner iväg, då kan hon bromsa upp honom med hjälp av sitt säte och inte med tygeln =)
    Även mycket jobb med att få honom mer på yttersidan =)

  5. Hej
    Det är jättesvårt att få höga poäng på en gång i LA:P1. Det krävs att man rider programmet på tävling flera gånger. Jag kan nog lova att dom flesta får runt 55-59% första 3-4 gångerna. Bedömningen är betydligt hårdare än i LA:1. Det är bara att kämpa på. Det ser helt ok ut och det som behövs är mer träning på just skolorna. Nizze ser precis ut som våran Toulouse. Ett fantastiskt schvung finns där någonstans men dom (? Toulouse i alla fall) är så LAT och BEKVÄM och man får driva och driva för att han inte ska stanna!!!!
    Just skolorna som öppna, sluta och enkla bytena sitter inte helt säkert och då rasar poängen.
    Vi började med LA:P1 förra våren och Lovisa låg på snitt 58% flera ritter. Nu ligger hon på runt 65%. Misströsta inte för 57% är INTE dåligt i början på LA:P1.

    • Tack för de orden 🙂 Skönt att höra. Som sagt vi är bortskämda och vana att det går bra hela tiden och då är det lätt att känna sig en aningens misslyckad när det inte gör det. Men vi ska inte ge upp – det är ändå roligt att åka och ut och se nya platser och träffa nya människor. Man blir ständigt förvånad över alla trevliga människor som finns där ute 🙂
      Ha det så gott 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.