Tänka sig

att lilla jag fick tillfälle att rida två gånger igår 😀

Först på morgonen red jag och Mia ut en sväng på två av ungponnyerna. Jag fick äntligen prova Farsan Baloo. En supersnäll och go fuxvalack som verkligen har visat sig vara en riktig klippa. Vi tog bara en kortare sväng med lite skritt och trav men solen sken och det var verkligen härligt 🙂

På eftermiddagen innan vi åkte till dressyrträningen red jag en kortis på Cuba på utevolten (ÄNTLIGEN !!). Hon var trevlig och vi galopperade lite, det har jag inte gjort på henne sedan vi red i sommarhagen och det var nog 1 1/2 månad sedan. Jag skulle nog få rida mer och oftare om jag gick på ridskola …

Till dressyrträningen tog vi med oss Nido och han var jätteduktig 🙂 Det var nog roligt för honom att få följa med bort från gården, kommer inte ihåg när det var sist.

Emmas tränare sa till oss att inte ge upp LA:P1-orna och gå ner i klasserna. Hon menar på att Emma och Nizze behöver träna på tävling i dessa klasser. Att Emma behöver lära sig att snärta upp honom och få till det där schvunget som vi vet finns där. Så vi fortsätter väl då … fast nu har jag anmält dem till några LB och LA och då får även Nido följa med. Självförtroendet hos ryttaren är viktigt också. Vi är nog lite bortskämda … det har gått så bra för Emma med alla sina ponnyer hela förra året (i stort sett) och hon är van att gå dubbelnolla i hoppningen och vanligen hamna på placering i någon av klasserna och att även gå över 60% i dressyren på de allra flesta starterna. Gör hon inte det känner hon sig misslyckad. Men vi får försöka jobba med det mentala lite också!

Nu har jag gjort en grovplanering av tävlingar ända fram till slutet av maj:
17 mars – hoppning Ågesta med Nizze (LD och LC)
24 mars – hoppning Stora Wäsby (fast det är på Runsten) med Cuba (LB och LA)
1 april – hoppning Runsten med Nido (LD+ och LC)
Påskhelgen är inte helt klart än – vi står på reserv och velar lite mellan hopp och dressyr
15 april – dressyr Div I omg 1 Täby med Nizze – vi får se om Emma blir uttagen till laget
21 april – hoppning med Cuba Södertörn Cup (LB och LA)
29 april – dressyr Div III omg 1 med Kakan på Haningebygden
6 maj – dressyr Div I omg 2 på Sundby med Nizze – vi får se om hon blir uttagen
12 maj – hoppning Cuba i Roslagen med Moutain horse Cup 🙂 första kvalet (LB,LA)
17 maj – dressyr Div III omg 2 med Kakan på Siggesta
27 maj – FINAL i Div I på Runsten med Nizze (fast jag tror inte hon blir uttagen)
27 maj är också finalen i Div III men då kan vi ju inte vara med 🙁

Japp så ser det ut …. himla många tävlingshelger blir det 🙂 Tur vi tycker det är så kul och tur vi har många ponnier haha 🙂

En reaktion på “Tänka sig

  1. *haha* Jag vet precis hur du har det!!!
    Jag får typ aldrig rida fast det finns hästar att välja på. Antingen ska tjejerna rida eller så ska nån vila för att han HAR tränat eller för att han SKA träna eller så jobbar jag heldag och då orkar jag inte på kvällen.
    Jag red i alla fall i förrgår och det var underbart i det vackra vårvädret!!! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *