Skärpning

Nu var det länge sedan jag skrev här i bloggen. Så nu blir det väl ett mega inlägg … mectizan msd

I måndags flyttade Qalle till Skåneland

I onsdags åkte vi till klinik med Prinsessan Cuba. Hon var, för dagen, inte halt i skritt och ca 1 gr halt i trav. Svullen som tusan dock. Vi valde att åka till Hölö-kliniken och fick träffa en supertrevlig veterinär som kände och klämde och hörde på vad som hänt. (ivermectin Sedan fick vi komma in på röntgen. Som tur var inga ben av 😀
Då var det dags för ultraljud för att kolla senorna. De såg också himla fina ut 😀
Veterinären sa att Cuba har haft tur – smällen måste ha varit ordentlig eftersom hon var så svullen men inga ben av eller skadade senor. TACK för det!! Vet. tyckte vi bara skulle släppa ut henne i hagen och låta hennes kropp själv ta hand om svullnaden. Alternativet hade varit att få metacam och gå i sjukhage och in på nätterna. ivermectin tablets for dogs in india Lätt val 🙂 Behöver jag säga att Cuba blev extremt glad när vi släppte ut henne i hagen på kvällen!

I torsdags skulle det ha blivit hoppträning men tränaren blev försenad på Runstenshoppet så det blev inget 🙁

I fredags fick både Nizze och Kakan en välbehövlig och skön dusch 🙂 inför tävlingen på lördagen.

Och idag har vi tävlat på Mälarhöjden med Kakan och Nizze. Finaste lilla Kakan fortsätter leverera – VINST i LC på 62,22% och VINST i LB på prick 60%.
Han är bara så himla fin just nu 🙂 Dock blev han seg inne på banan i båda klasserna men mest i andra. Det var första gången i år med två klasser på samma dag så vi är supernöjda 🙂


Denna bild gör honom inte direkt rättvisa men söt ändå med rosett i tränset å allt 🙂

Nizze då undrar ni säkert nu … ja enligt mig levererade han definitivt i vanlig ordning MEN domaren var av annan åsikt och det är ju som bekant domaren som dömer. De skrapade ändå ihop 66,90% och hamnade precis utanför placering (femma) men Emma var inte nöjd.

Hela dagen gick i regnets tecken men vi hade ändå en trevlig dag med många trevlig människor 🙂

I morgon åker Emma och Nizze iväg på ridläger i fem dagar. Själv ska jag nog ägna lite tid åt att skritta igång Cuba och så kommer det en lite rolig överraskning till mig om någon dag eller två, som ni sedan får höra lite mer om.

6 svar på ”Skärpning

    • Möjligt att hon börjar bli lite lång MEN hon kommer att tävla honom året ut och fortsätta rida honom så länge han själv visar att det är okej. Hon rider honom så bra och i sån balans att han absolut inte mår dåligt av det.

      • det är klart hon kan, dom är ju jättefina tillsammans och han bär upp henne bra, men det syntes på just den bilden 🙂

        • Ja den bilden är verkligen inte fin men det var den som blev då när vi ville lägga upp en bild på fb efter vinsten 🙂

  1. Var det Olof ni träffade på kliniken? Han är fantastisk! Jag var med min Sara hos honom när hon var så dålig och efter en HEL dag där fick jag en räkning på bara drygt 2000:- eftersom hon var oförsäkrad för hältor och han var så bussig.

    • Nä Olof har tyvärr slutat där. Nu hade jag en vet. som heter Maria Svensson – jag tyckte hon var jättebra 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.