Världens längsta dag

tror jag att jag har varit med om idag. Upp i ottan för att ta med både Nido och Cuba till kliniken – Mälarkliniken uppe i Sigtuna – 1 1/2 timme dit inklusive lite köer. Resultat av besöket:

Nido: HELT friskförklarad och vi fick mycket beröm för hur fin han är i kroppen och hur han rörde sig. Det var väldigt roligt att höra. Vi passade på att göra en tandkontroll och det blev lite justering (inget stort alls) och instruktioner att rida med rakt bett.
Så skönt att han är friskförklarad och det känns verkligen som att det har lönat sig att vi var noggranna och långsamma 😀

Cuba: det fanns en liten blödning och ganska mycket svullnad MEN inga nya skador på själva senan. Så jag fick instruktioner att fortsätta där vi slutade innan hennes lilla rymning men vara uppmärksam så att det inte blir sämre. Återbesök om en månad. Jag diskuterade också mina tankar om att betäcka Cuba i vår. Det tyckte vet. var en mycket bra ide bara jag inte släpper henne på fribetäckning haha och det hade jag ju ändå inte tänkt.

Besöket tog 4 timmar och sedan tog resan hem 2 timmar eftersom vi dels hamnade i kö igen och dels var tvungna att stanna och köpa lite att äta. Jag släppte av Emma hemma eftersom hon då var HELT slut (hon är inte helt frisk än) och åkte sedan vidare till stallet för att ordna med allt där. Det tog några timmar att ta hand om alla boxar, fixa alla påsar, hinkar m.m. Kakan är dålig i magen så jag har alla ponnierna inne just nu. När allt var ordnat på Lövtorp åkte jag hem och hämtade Emma för att sedan bege oss ut till Rocky. Han skötte sig exemplariskt, som vanligt, och när Emma hade ridit och vi var i hans box för att fylla hans hönät så filmade vi honom när han lekte med en IKEA-påse. Han var så gullig 🙂

Till slut – vid tio-tiden – var dagens alla måsten slut och jag kunde landa i soffan. Nu är jag riktigt, riktigt trött !

2 svar på ”Världens längsta dag

  1. Hahaha vad söt han är! 😀 Kul att det gick bra på kliniken! Det hade ju varit supertråkigt om Cubas skada försämrats av rymningen! Måste bara fråga; Ni har ju hästarna på lösdrift har jag förstått. Har ni problem att hålla varmt i stallet, eller är det alltid ett antal hästar som står inne på nätterna? Det är ju ändå periodvis rejält kallt även där nere vintertid.

    • Vi har både boxhästar och lösdrift 🙂 I stallet finns det 10 boxar, varav en är upptagen till foder. Vi har en box som alltid är till lösdriftshästarna – ifall någon blir skadad/sjuk. Kvar är 8 boxar varav 7 fn är bebodda 🙂 Så alla hästarna bor inte ute dygnet runt – dock har vi lååånga dagar ute i hagen. Jag har dessutom haft några av mina hästar ute på natten och inne en stund mitt på dagen nu under vintern. Just nu gör jag inte så mest för att den ena av dem visade tydliga tecken på att han fick för lite ”sömn” så då fick det bli traditionell hagvistelse/boxvistelse igen ett tag. Men nu tror jag att jag ska göra så igen för han äter nämligen på inredningen i boxen om det blir för många timmar inne.
      Jag har hört att dom har den här metoden även på Flyinge (inte bekräftat). Själv kom jag på den här iden i höstas när det började bli dags att ta in från betet och jag fick sån ångest över att ha dem på box så många timmar per dygn. Så istället för att gå upp i ottan och släppa ut hästar och sedan ändå vara tvungen att vara kvar till tio i stallet varenda kväll så kom jag på iden att låta dem vara inne på dagtid när jag ändå är i stallet och pysslar med allt. Har fungerat så himla bra förutom nu här på slutet med Nido. Varje dag när jag släppte ut dem på kvällen så kände jag mig så lugn med att veta att dom hade en stor hage, härliga träd att stå under, obegränsat med mat, färskt vatten och kunde röra sig fritt 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.