Problemlösning

Tur man har en ponny som är så tydlig som Rocky är 🙂 Livet blir så mycket lättare då. Han talar, på sitt sätt, om för oss att något inte är som det ska och vi lyssnar, så gott vi kan. Eftersom vi inte direkt pratar samma språk så får vi ju gissa oss fram en smula och hoppas på att vi ”trycker på rätt knapp”. Som ni har förstått, några för att ni har sett honom och några för att ni har läst här, så skakar han rejält på huvudet, slår sig fri om man ska prata dressyrspråk. Detta är ju inte riktigt vad man vill ha av en dressyrponny och eftersom jag är alldeles säker på att Emmas hand inte är problemet så har vi ägnat en hel del tankemöda åt VAD det kan vara för fel. Vi har ju varit hos tandläkaren och där fixades en massa och ett tag trodde vi att det skulle lösa problemet med huvudskakningarna. Men nä – tävlingen i helgen visade att nej så är det inte.

Igår kom jag på att hon kan prova att rida utan nosgrimma … han gapade till någon gång i början och blev liksom lite paff att där inte fanns något som tryckte emot. Han slutade genast gapa och såg rätt nöjd ut. Någon gång skakade han till med huvudet men så kom han liksom av sig och det blev inget mer. Idag fortsatte Emma att rida utan nosgrimma och idag var han ännu nöjdare – avslappnad i halsen och Emma uppelever att han tar stöd i hennes hand och han blev väldigt stadig i sin form. Inte en enda gång slängde han med huvudet och gick emot handen – inte en enda gång!! 😀

Nu är ju bara frågan om man får tävla så … utan nosgrimma? Någon som vet? Försökte kolla i TR men fick då faktiskt intrycket av att man inte får det men det låter som orimligt att jag vill inte tro det. Om hästen går utan nosgrimma så blir det ju väldigt uppenbart om ryttarens hand är för hård så man BORDE verkligen få rida utan.

Nu kan vi ju knappast ropa hej och verkligen veta ATT vi löst problemet men vi ger det i alla fall några ridpass till och vi ska träna i morgon, det blir utan nosgrimma 🙂

3 svar på ”Problemlösning

  1. Hej, har ni kollat ryggen och gått till en equiteraput med honom? Utifall problemet inte är nosgrimman.

    • Han är nyligen röntgad från topp till tå. Och vi har haft kiropraktor ute som hittat några småsaker men inget som förklarar detta.

  2. Wohoo! Vad kul att ni hittat rätt! Det låter ju dessutom ganska rimligt med tanke på hur mycket som kan komma i kläm kring pållens huvud. Ibland säger vi westernryttare att hästen kan stänga munnen själv…. 😛 (Och gör den inte det så har vi ett problem som ska åtgärdas.)

    Jag har inte en susning om hur ert TR ser ut, men hoppas innerligt att ni får rida utan om det nu är där ”skon klämmer”!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.