Förbannad

Nämen vad tror ni – såklart får man INTE tävla utan nosgrimma. Har ni hört något så j-la dumt? Inte jag i alla fall. Dessutom går det stick i stäv med t.ex detta som går att läsa på ridsportsförbundets hemsida.

Under rubriken Ridsportens ledstjärnor går det att läsa följande:

HÄSTEN

stjärnaJag hanterar hästen på ett sätt som jag kan stå för och som jag är stolt över inför omvärlden

stjärnaJag behandlar alla hästar med respekt

stjärnaJag ser till att hästen finns i en trygg- och säker miljö och jag reagerar om den far illa

stjärnaJag tränar och tävlar i samspel med hästen och kräver inte mer än vad vi har förutsättningar att klara av

stjärnaJag ansvarar själv för att öka min kunskap och kompetens om hästen

Hur tycker ni detta rimmar med att man är tvungen att smälla igen käften på hästen så att den faktiskt far illa? I alla fall gör ju uppenbart min häst det.

Men varför är jag inte ens förvånad? Jag GILLAR INTE vårt förbund, jag OGILLAR det skarpt och har så gjort i många år nu. Jag har hela tiden sagt till min dotter att hon ska ta sig så långt det bara går – tävlingsmässigt – på ponny eftersom jag verkligen inte gillar det som många av våra tävlingsmänniskor på högre nivå håller på med för att komma dit. Så länge hon är på ponny så är det JAG som bestämmer metoderna.

Det blir ramaskri i media när Patrik Kittel rider rollkür på sin häst – med ALL rätt! Men samtidigt går det jättebra att ha sådana regler i TR som gör att vi är tvungna att klämma ihop munnen på vår häst … fastän han klarar av att hålla sin mun stängd alldeles själv.

Det hörs kanske att jag är arg … och ledsen 🙁

4 svar på ”Förbannad

    • HUR dumt som helst och inte alls i överensstämmelse med att ha hästens bästa för ögonen! 🙁

  1. Bedömningssporter har ju denna förmåga…

    Det blir liksom ”orättvisst” eftersom de ska vara lika…

    Men har ni testat att rida honom med Micklem tränset? Det får man tävla på! Det gjorde jag eftersom det finns på bild i TR som godkänt träns…

  2. Det verkar ju onekligen väldigt korkat och man skulle vilja veta vad motiveringen är. Men kan det vara så att det tar lite tid innan Rocky känner sig helt 100 i munnen efter det som åtgärdades? Kanske behöver han bara ridas utan nosgrimma en period och sedan med en nosgrimma som sitter VÄLDIGT löst? Ibland undrar man faktiskt vad förbundet håller på med…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.