Ska det bli …

ett SM till i år?

Igår åkte vi till Skogslotten för en nationell MSV B. Emmas första msv någonsin. Hon har aldrig hoppat så högt förrut (jo på träning) och den enda ambitionen var att komma igenom banan på ett hyggligt vis. Det var en eftermiddagsklass så vi åkte från stallet vid 11-tiden. Tog god tid på oss på vägen ner och kom dit i god tid. Efter vet.check så gick tillbaka till trp och lastade in, gav Zam lite hö och gick sedan för att gå banan. Emmas kompis Fanny var på plats så de gick banan medan jag och Fannys mamma stod och småpratade lite. Det regnade på oss men var inte kallt. Ungefär samtidigt som vi sadlade och tjejerna (som hoppade precis efter varandra) började rida fram så öppnade sig himlen. Framhoppningens underlag var rejält soppigt/tungt men Zam var otroligt fin. Tyvärr var underlaget inne på banan lika tungt och det var flera som strök sig och några som vägrade ut sig (som vi vet inte brukar göra det). Så var det då Emma och Zams tur och jag var nervös som aldrig förr …

Jäklar i min lilla låda så bra det gick. En sjukt bra runda, Emma red otroligt bra och Zam gjorde precis vad han skulle. Det var en A:0 men Emma, som ju ville klara hela banan, valde långa och bra vägar. Ändå räckte det till en tredje placeringe – de var bara 3 nollor. Tyvärr regnade det så himla mycket att jag inte kunde filma – men jag tog några bilder på prisutdelningen:
zam_skogslotten1 zam_skogslotten2 zam_skogslotten3

I och med att de nollade denna rundan så har de faktiskt gjort ett kval av två till SM. Kvalen gäller i 24 månader och gäller såväl utomhus SM (som ju brukar gå i aug) och även inomhus SM (som brukar gå på hösten). I år går inomhus SM i Hamre (västerås) den 13-16 nov. Och faktiskt så skulle dom – rent teoretiskt – kunna klara ett kval till och även hinna starta en MSV A. Sedan vet jag inte om dom egentligen är redo för detta – men den diskussionen ska vi ta med Emmas tränare. Zam är ju redo – redan gått GP på Irland – men är Emma redo? Ja jag vet inte … men rent teoretiskt så skulle det kunna bli ett till SM i år för oss …  Vi tar en sak i taget och så får vi se helt enkelt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.