Hets

I går var vi på hoppträning hos Jenny och Zam var riktigt hetsig. Emma fick jobba hårt – på ett inte så roligt sätt – med att få honom lugn. Vid ett tillfälle kom de in riktigt dålig på en kombination och Zam stannade på b-hindret (som var en oxer) och Emma åkte av. Mer än ett år sedan hon åkte av. Hon gjorde sig inte illa och hoppade upp igen och då gick det strålande. Det är jobbigt att han beter sig så annorlunda på träning mot tävling. Väldigt svårt att träna eftersom det inte på något sätt liknar tävling. Men om tre veckor ska vi prova att träna själva (inte i grupp) och se om han är lite lugnare.

För övrigt har vi haft en riktigt jobbig vecka. I onsdags hände en otäck olycka på stallet – min kompanjon blev sparkad illa i ansiktet och hamnade på operationsbordet med en käke i flera bitar 🙁 Nu väntar en lång tid för läkning.

Detta medför ju såklart att jag har häcken full under överskådlig framtid 🙁 Jag som redan var lite på väg in i väggen … Jag har i alla fall bestämt att jag MÅSTE åka iväg över jul. Snälla, underbara Bella ställer återigen upp och tar hand om mina hästar då.

Samtidigt som allt detta så håller jag och min man på och bygger boxar inne i lösdriften. Boxar där lösdrifthästarna kan gå in och äta extra eller bli iordninggjorda för ridning eller vid ev. skada/sjukdom. Våra ligghallar är ju så himla stora så att få plats med två boxar längst inne i ligghallen är inga problem. Jag tror det kommer bli bra 🙂 Efter det är klart ska vi bygga en till ligghall – i föl-hagen. Just nu finns där ”bara” skog att söka skydd under men snart ska vi bygga en fin ligghall där de kan mysa i vinter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.