Vardag

Nu när det gått några dagar börjar jag och Emma hitta lite rutin i saker och ting. Varannan dag tar vi morgonen – väldigt skönt att slippa gå upp i ottan varje dag 😀

Morgonrutinen:
Fodra hink till de två som står inne på natten (Calle och Aragorn för tillfället). Under tiden de äter sitt kraftfoder går man upp till valackerna och hämtar den ena och ger den andra en hö-påse. Kollar vatten till samtliga hagar – lösdrifterna är samlade, mycket smidigt! Väl tillbaka i stallet ställer man den valacken som ska vara inne på gången och tar ut Calle. Mockar Calles box och ställer sedan in Zam eller Prins i den boxen. Tar ut Aragorn på gången och mockar hans box och sedan in med honom.

Lite senare på fm tar vi ut Aragorn i hans sjukhage en stund – så han får röra lite på sig. I samband med det byter vi också inne-häst. Aragorn klarar inte av att stå inne i sin box utan sällskap. På söndag flyttar det hit en liten hingst som ska släppas ihop med Aragorn. Det kommer bli kanon att de kan ta ut alla sina små hormonstinna utbrott på varandra istället för på oss människor. Aragorn är verkligen en hingst ända ut i hovarna (detta trots att han inte ens är könsmogen än – haha).

Under dagen förbereder jag allt till kvällen och nästkommande morgon – dvs fyller alla vattendunkar och gör höpåsar (vi fodrar valackerna med påsar just nu men ska snart sätta in en bur där)

Sedan är det ju lite olika vad vi gör på dagtid men t.ex harva ridbanan, städar och plockar i stallet, plockar upp kartonger, åker och handlar mat m.m.

Idag ska vi mocka på lösdrifterna, harva ridbanan, åka till S-tälje och förbereda lite för helgen tävlingar. På lördag är det Store Ekeby som har tävlingar på Strömsholm – 110cm för Zam. Och på söndag är det på Södertälje – 110cm för Calle. Spännande 😀

På tal om tävlingar så har jag suttit och kolla tävlingsterminen och kommit fram till en rätt så bra planering. I mars är det tre tävlingshelger – varannan gång Calle och varannan gång Zam. I april är det samma sak. I maj sedan börjar det bli lite mer – två vanliga tävlingar och två meeting (båda hästarna följer med till båda ställena). Himla smidigt med meetings som har både ponny och hästklasser 😀 Det gillar vi!

I juni är det bara ett meeting och sedan har jag inte hittat något mer och i juli hoppas jag verkligen att det blir utomhus SM för Zam och ev. dressyr SM för Prinsen (om han inte är såld tills dess).

Emma har satt upp alla sina rosetter på väggen i sin lägenhet (det blev mer hemtrevligt när det var gjort, tyckte hon)
alla-rosetterrosetter
Som ni ser finns det plats för fler 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.