Bygga lite hage

I natt rymde två hästar – de blev skrämda av ett vildsvin (tror vi) som ser ut att ha trängt igenom undre tråden på ena kortsidan av hagen. Hästarna valde att rymma på motsatta sidan och sprang ner på vår gräsmatten nedanför ridbanan och huset. Nicklas var på väg från Jeppe och Sofia när han såg något som rörde sig, han trodde det var vildsvin först men sen såg han. Så vi fick upp och locka med havrehink och först ville de inte bli fångade men sedan så gick det bra.
Så idag har jag fått bygga lite hage – eller rättare sagt delat av en hage i två delar så att alla hästar på gården kommer ännu närmare varandra och i och med det ska känna sig lite tryggare. Den hagen har heller ingen naturlig ”infart” för vildsvin i och med att 98% av hagen är omringad av stenmur.
När jag ändå var i farten delade jag en av dag-hagarna så att Aragorn fick en större del och i den andra kan Zam och Prins gå och hålla Aragorn sällskap på lite ”håll”.

När det var gjort släppte vi ut honom där och oj vad han sprang. På bara några timmar hann han bli så otroligt trött så han orkade inte ens ”bråka” på vägen in igen. Lilla söta killen <3

2 svar på ”Bygga lite hage

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.