Cubas nya fästman

ulk_5  ulk_3ulk_2   ulk_6

Ulk d’été född 2008 e: Heratbreaker (KWPN) u: Hipipip de la Motte (welsh sekt B)

I mer än ett år har jag drömt om att betäcka Cuba med denna otroligt fina franska hingst. Eftersom han bara finns på fryst semin så har jag inte riktigt vågat mig på det. Nu i år så hittade jag ju ingen hingst som jag verkligen ville betäcka Cuba med. Men så kom jag på att Ulk finns ju. Sagt och gjort – i förra veckan beställde jag den frysta sperman och idag kunde jag hämta ut den på posten i Järna. Jag lämnade Cuba på seminstationen med ett stort fint moget ägg. Så det blir med stor sannolikhet insemination under morgondagen.

Jag har sålt fina lilla Curri – tillbaka till en tidigare ägare – och hon är nu betäckt med Speycksbosch Dancer (som ju är pappa till Miss Dancer). På tisdag om en vecka ska hon UL-kollas om hon är dräktig.

Så jag som hade bestämt mig för att inte betäcka om – står nu kanske (förhoppningsvis) ändå här med två dräktiga ston igen 😀 Men när jag fick Curri såld så kände jag att jag ändå ville betäcka Cuba igen. Det blir ändå hälften av jobbet nästa år. Curri åker till sin nya ägare i slutet på året när vi särar på stona och fölen.

Båda mina årsföl är till salu – två helt fantastiska små varelser som kommer bli helt underbara ridponnyer. Wille är definitivt ett hingstämne med sin fantastiska stam – honom säljer jag mer än gärna till någon som vill ta fram honom som hingst. Så om ni vet någon som letar efter en ponny att forma själv så vet ni var de finns 😀

lusen_wille
Mörkbruna Exsus Lucifer och fuxen Exsus Wild Hunt

1 svar på ”Cubas nya fästman

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.